Yandex.Metrica

Crestere la pretul apartamentelor din Cluj in ultimele 3 luni!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

În Cluj-Napoca preţurile la apartamentelor cresc de trei luni consecutiv. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de site-ul imobiliare.ro. Asta deşi în întreaga ţară tendinţa generală este de scăderea a preţurilor la imobile.
Cluj-Napoca rămâne singurul mare oraş din ţară pentru care indicele imobiliare.ro prezintă creşteri constante ale preţului mediu cerut pentru apartamente.

Astfel, luna aprilie este a treia consecutivă în care preţurile au urcat ajungând în prezent la valoarea de 1.056 euro/mp util, în creştere cu 1.8% faţă de luna precedentă şi cu 7,1% mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Cu toate că şi apartamentele noi s-au scumpit cu 1,1% până la valoarea de 1.022 euro/mp, în prezent acestea sunt cu 50 euro/mp mai ieftine decât cele vechi.

În cazul apartamentelor noi din Cluj-Napoca, creşterea din ultimele luni este cu atât mai surprinzătoate cu cât în toate celelalte mari oraşe analizate, preţurile au scăzut.

Şi preţul apartamentelor vechi s-a mărit în intervalul analizat. Creşterea înregistrată în luna aprilie pentru această categorie imobiliară este de 2,4%, iar preţul mediu pe metru pătrat de suprafaţă utilă este în prezent 1.072 euro.
Sursa: Realitatea

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Pretul mediu al apartamentelor a crescut cu 2%

Conform ultimei analize efectuate de specialistii portalului imobiliare.ro, preturile apartementelor din Cluj-Napoca au scazut, in ultimul an, cu aproximativ 7%. Cu toate acestea, in luna august a fost identificata o usoara modificare a valorilor de pe piata, un numar deloc neglijabil de proprietari exprimandu-si nemultumirea fata de situatiunea actuala. Astfel, indicele imobiliar a crescut in ultima luna cu 2%, pretul[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Primăvara readuce prețurile pe un trend crescător

Cresc prețurile apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca În Cluj-Napoca, indicele Blitz a înregistrat o medie de 1534 euro/mp în luna martie, o creștere de 66 de euro/mp față de luna februarie. După ce anul 2019 a debutat cu o scădere a prețurilor, în ultimele două luni prețurile apartamentelor de vânzare au crescut din nou. Cea mai mare creștere a prețurilor[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
coming back soon