Crestere la pretul apartamentelor din Cluj in ultimele 3 luni!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

În Cluj-Napoca preţurile la apartamentelor cresc de trei luni consecutiv. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de site-ul imobiliare.ro. Asta deşi în întreaga ţară tendinţa generală este de scăderea a preţurilor la imobile.
Cluj-Napoca rămâne singurul mare oraş din ţară pentru care indicele imobiliare.ro prezintă creşteri constante ale preţului mediu cerut pentru apartamente.

Astfel, luna aprilie este a treia consecutivă în care preţurile au urcat ajungând în prezent la valoarea de 1.056 euro/mp util, în creştere cu 1.8% faţă de luna precedentă şi cu 7,1% mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Cu toate că şi apartamentele noi s-au scumpit cu 1,1% până la valoarea de 1.022 euro/mp, în prezent acestea sunt cu 50 euro/mp mai ieftine decât cele vechi.

În cazul apartamentelor noi din Cluj-Napoca, creşterea din ultimele luni este cu atât mai surprinzătoate cu cât în toate celelalte mari oraşe analizate, preţurile au scăzut.

Şi preţul apartamentelor vechi s-a mărit în intervalul analizat. Creşterea înregistrată în luna aprilie pentru această categorie imobiliară este de 2,4%, iar preţul mediu pe metru pătrat de suprafaţă utilă este în prezent 1.072 euro.
Sursa: Realitatea

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa si

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.