fbpx Yandex.Metrica

Crestere de 8% a numarului de proprietati imobiliare vandute in 2011!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Uniunea Nationala a Notarilor Publici ne anunta ca in primele 9 luni ale anului 2011, numarul tranzactiilor imobiliare a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 8%. Vestea este imbucuratoare, mai ales ca in anii trecuti, intre 2007 si 2010 am asistat la scaderi considerabile pe piata imobiliara.

Cresterea anuntata, din pacate nu are drept cauze cresterea economica sau cresterea nivelului de trai al populatiei, baza acestei cresteri fiind atat programele guvernamentale, care au mai miscat putin piata cat si marirea numarului de executari silite.

Aceasta crestere usoara nu semnifica nimic. Volumele sunt asemanatoare cu cele din 2010, nu putem spune ca avem tranzactii precum in perioada de boom – 500.000 de proprietati imobiliare vandute. Nu vom vedea semne de revenire ale pietei imobiliare nici in 2012. Suntem intr-un moment de mare incertitudine“, a declarat Radu Zilisteanu, analist imobiliar.

Anul acesta volumul tranzactiilor imobiliare a crescut fata de 2010. Dar din septembrie lucrurile nu mai stau la fel. Motivele ar putea fi modificarile impuse de Banca Nationala a Romaniei, cursul valutar in crestere, frica simtita de oricine. Este o situatie incerta, toata lumea se asteapta la o criza iminenta. Dupa patru ani de criza, oamenii si-au golit sacul de economii. Nu sunt foarte siguri ca mai pot plati. Este o situatie critica peste tot“, a afirmat Ruxandra Cleciu, presedinte al companiei Neocasa.

Asa cum aratam mai sus, baza cresterii inregistrate nu este in fapt una reala, iar semnalele specialistilor imobiliari scot in fata mai degraba o stare de incertitudine care domina piata imobiliara romaneasca in prezent. Lupta surda ce se duce pe piata intre programele guvernamentale care incearca sa stimuleze cererea, pe de o parte si bancile comerciale care refuza sa mai finanteze sectorul imobiliar, pe de alta parte nu fac decat sa adanceasca aceasta stare de confuzie si cu siguranta din aceasta lupta avem deja doua victime colaterale: vanzatorul(dezvoltatorul imobiliar) si cumparatorul(tot mai indecis).

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 3 Comentarii

Anul a inceput cu 50.000 de tranzactii imobiliare

Conform datelor furnizate de Uniunea Nationala a Notarilor Publici celor de la Mediafax, in primele doua luni ale anului 2011 s-a atins pe plan national un total de aproximativ 50.000 de tranzactii imobiliare. Astfel, in luna ianuarie au fost finalizate 23.560 de tranzactii, iar in luna februarie cifra a ajuns la 26.400 de contracte definitivate. Din totalul de operatiuni finalizate,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Numarul tranzactiilor imobiliare a crescut usor

Numarul tranzactiilor imobiliare incheiate in primele zece luni a fost de 290.356, in usoara crestere fata de acelasi interval din 2009, iar impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor a urcat de la 401,7 milioane lei la 402,4 milioane de lei, potrivit datelor notarilor publici. Spre comparatie, in perioada ianuarie-octombrie 2009 au fost incheiate 290.131 tranzactii. De la inceputul anului, doar[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cu 5,3 mai putine autorizatii de construire in prima jumatate a acestui an

Conform celui mai recent comunicat de presa al Institutului National de Statistica, numarul autorizatiilor de contruire pentru cladirile rezidentiale eliberate in perioada ianuarie – iulie 2011 a fost de 22.822, in scadere cu 5,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In luna iulie 2011, s-au eliberat 3.884 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,7% fata de[...]

Citeste mai mult