Yandex.Metrica

Crestere de 10% pe piata imobiliara romaneasca!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In perioada ianuarie-octombrie 2011, conform datelor Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, s-a inregistrat un numar de 526.558 de tranzactii imobiliare la nivel national. Acest lucru a luat prin surprindere specialistii de pe piata imobiliara, mai ales ca, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, inregistram cu 54.327 mai multe tranzactii. Acest lucru se traduce, in procente, intr-o crestere de 10%!

Datele arata, de asemenea ca in luna octombrie 2011, s-au inregistrat 53.022 tranzactii, cu putin peste 6.000 mai putine fata de luna precedenta, dar cu 4.325 mai multe fata de octombrie 2010.

Cele mai multe tranzactii imobiliare au fost inregistrate in Bucuresti(3707), urmat de Timis(3154) si Constanta(3004). In schimb, cele mai putine tranzactii au fost inregistrate in judetele Teleorman, Bistrita-Nasaud si Mehedinti, sub 500.

Iata ca intr-o perioada in care am fost anuntati ca, accesul la credite se face din ce in ce mai greu, ca si cererea ramane la un nivel constant redus, vine aceasta stire surprinzatoare care ne face sa privim cu optimism spre un an 2012 ce poate reprezenta dezmortirea pietei imobiliare. Astfel, pe langa cumparatorii clasici, care achizitioneaza apartamente pentru a locui in ele si care domina statisticile, este de asteptat, ca urmare a vestilor pozitive din piata, sa asistam la reintoarcerea investitorilor.

Sursa: fin.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Numarul tranzactiilor imobiliare creste, numarul ipotecilor scade!

Asa se prezinta situatia la nivel national in primele cinci luni ale anului 2013. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul tranzactiilor imobiliare a crescut cu 20%, conform datelor furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara(ANCPI). Astfel, in perioada ianuarie-mai 2013 s-au inregistrat peste 2 milioane de tranzactii imobiliare, cu 237.975 mai multe decat aceeasi perioada a[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult
coming back soon