Yandex.Metrica

Cresc preturile asigurarilor obligatorii pentru locuinte?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform ultimelor declaratii venite din partea reprezentantilor PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor), in perioada urmatoare ne putem astepta la scumpiri ale politelor de asigurare. De asemenea, introducerea franşizei, instrument foarte des utilizat pe piata asigurarilor romanesti, este iminenta.

Cresc preturile asigurarilor obligatorii pentru locuinteCe inseamna franşiza?

Franşiza reprezinta o modalitate prin care persoana asigurata isi asuma o parte din dauna potentiala, cu alte cuvinte, in momentul producerii riscului asigurat, va primi mai putini bani drept despagubire din partea asiguratorului.

In acest context, romanii vor fi “taxati” de doua ori: o data prin scumpirea asigurarilor si o data prin introducerea franşizei.

“O majorare a pretului, introducerea unei franşize sau o combinatie dintre cele doua este absolut necesara pentru ca Pool-ul sa isi poata indeplini obiectivele in continuare. Am propus ASF(Autoritatea de Supraveghere Financiara) acest lucru inca de la finele anului trecut. Tinem legatura permanent cu ASF pe acest subiect si inteleg ca sunt deja mai multe variante de lucru.Nu va pot divulga propunerea in ceea ce priveste cresterea pretului insa va pot spune ca franşiza ar trebui sa fie intre 5 si 10% din dauna”, a declarat directorul PAID pentru Economica.net.

Tradus in bani, acest lucru inseamna ca suma maxima acoperita in prezent de asigurarile obligatorii ale locuintelor de 20.000 de euro, va fi diminuata pana la nivelul de 18-19.000 euro. Este important de retinut ca daunele mici, in valoare de pana la 1.000-2.000 de euro ar urma sa fie suportate in totalitate de cei pagubiti!

Sursa: www.realitatea.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

E sigur! Asigurarea locuintelor revine la varianta initiala

Dupa ce in urma cu o luna de zile s-a suspendat in instanta Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA), care obliga proprietarii de locuinte sa-si asigure locuinta prin intermediul unei asigurari obligatorii, indiferent daca au sau nu o asigurare facultativa, CSA nu a depus recurs impotriva sentintei. Drept urmare, proprietarii de locuinte din Romania pot opta pentru o polita obligatorie,[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Rezervele de dauna constituite de PAID se ridica la suma de 400.000 lei

Conform declaratiilor lui Marius Bulugea, directorul general al PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale), rezervele tehnice ale institutiei sunt de peste 30 milioane de lei. Cel mai recent comunicat de presa transmis de reprezentantii PAID ne informeaza ca rezervele de dauna avizate si neavizate se ridica, in prezent, la valoarea de aproximativ 400.000 de lei, suma minima necesara pentru[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Polite de asigurare obligatorie a locuintelor in valoare de 13,4 milioane lei

Conform celui mai recent comunicat de presa "livrat" de reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, au fost emise pana in prezent aproximativ 820.000 de polite asigurare a locuintelor, in aceasta categorie fiind incluse doar cele trei riscuri cerute obligatoriu prin lege, si anume cutremur, inundatii si alunecari de teren. In aceeasi ordine de idei, valoarea totala a primelor brute[...]

Citeste mai mult
coming back soon