Yandex.Metrica

Creditul bancar- sportul national al romanilor. Vezi cine sunt marii datornici la banci!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Pe fondul unor situatii economice si politice incerte, romanii nu au abandonat ideea de a se imprumuta. Drept urmare, in luna aprilie au crescut atat imprumuturile in lei cat si in valuta; de asemenea au crescut restantele romanilor la banci in acelasi ritm.

In ciuda instabilitatii din Zona Euro, romanii au continuat sa se imprumute la banci si, ce este cel mai ciudat, s-au imprumutat in special in moneda europeana! Astfel, in aprilie, valoarea toatala a creditelor in valuta a atins 146.184,7 milioane de lei, cu 18.142.7 milioane de lei mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Romanii au preferat creditele in euro, fie ca a fost vorba de investitii imobiliare, fie de credite de consum.

In moneda nationala cresterea a fost de “numai” 2.552,8 milioane de lei, ajungandu-se la suma totala de 80.790,1 milioane de lei imprumutati.

Bucuresti-capitala creditelor si restantelor

In ceea ce priveste zona fruntasa a tarii, aceasta este categoric ocupata de capitala. Niciun alt judeti nu se apropie de Bucuresti atat ca valoare totala a creditelor in lei sau in valuta, cat si ca valoare totala a restantelor! Bucurestenii detin 30,78% din totalul creditelor in lei si 46% din totalul creditelor in valuta! De asemenea, restantele bucurestenilor insumeaza 25,58% din totalul celor in lei si 47% din totalul national al celor in valuta.

Ce au facut romanii cu banii?

Din totalul creditelor in lei, 34.270,9 milioane au ajuns la populatie, iar restul la agentii economici. Dintre acestea majoritatea au vizat consumul si mult mai putine au fost creditele pentru locuinte: 24.942,2 milioane de lei credite de consum si 1.528,2 milioane de lei credite pentru locuinte.

In ceea ce priveste creditele in valuta, din totalul de 146.184,7 milioane de lei, 70.547,1 milioane au ajuns la populatie iar restul la agentii economici. Aici situatia este mai echilibrata, 51,6% mergand spre consum si 46,65% catre achizitii imobiliare, in special datorita programului Prima Casa.

Sursa: www.business24.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

A inceput Prima Casa, varianta in lei. Ce se intampla cu preturile locuintelor?

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a distribuit recent bancilor fondurile suplimentare de 1,2 miliarde de lei pentru acordarea de credite Prima Casa exclusiv in moneda nationala. Din totalul acestora, 500 milioane de lei sunt destinati achizitionarii de locuinte construite prin ANL. Decizia de a acorda credite pentru achizitia de locuinte prin programul guvernamental[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cresc ratele creditelor in euro

Cei de la Imopedia.ro ne anunta ca ratele pentru creditele in euro cu dobanzi variabile vor creste alarmant de mult in urmatoarele luni ale acestui an. Se pare ca dobanzile de pe piata interbancara europeana au ajuns la niveluri nemaintalnite in ultimii doi ani, Banca Centrala Europeana informanadu-ne ca valorile vor creste si mai mult incepand cu luna iulie. Euribor[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Romanii s-au imprumutat mai mult in luna mai

Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a crescut in mai 2013 cu 0,8% (0,5% in termeni reali) fata de luna precedenta, pana la nivelul de 221,65 miliarde lei, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Creditul in lei s-a majorat cu 0,3% (0,1% in termeni reali), in timp ce creditul in valuta exprimat in lei a crescut cu 1%[...]

Citeste mai mult