Yandex.Metrica

Creditele ipotecare revin in atentia bancherilor!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Creditele ipotecare par sa revina in centrul atentiei institutiilor financiare, care incearca prin diverse campanii stimularea creditarii pentru domeniul imobiliar, unul dintre cele mai afectate sectoare de criza economica.

Principala problema cu care s-au confruntat bancherii in ultimii ani a fost incapacitatea populatiei de a indeplini conditiile pentru contractarea unui credit, in contextul incertitudinilor privind evolutia veniturilor si siguranta locului de munca. “Cererea din partea clientilor a ramas ridicata, dar acestia au fost descurajati de conditiile mult mai dure de creditare impuse de banci si in multe cazuri nu s-au putut incadra in aceste criterii restrictive. Observam insa din acest an o revenire a dorintei bancilor comerciale de a credita populatia, pentru inceput prin intermediul creditelor ipotecare. Liderul pietei bancare a lansat o oferta de credite ipotecare cu maturitate indelungata si conditii financiare relaxate, pe care nu credeam sa le mai vad prea curand pe piata din Romania”, a declarat Dragos Cabat, Managing Partner la Efin.ro.

Astfel, pentru a le face cat mai atractive, bancile au redus dobanzile aferente creditelor ipotecare sau ofera acest tip de finantare cu dobanda fixa pentru o anumita perioada de timp. De asemenea, intelegand faptul ca multi dintre romani s-ar orienta, daca s-ar afla in situatia achizitionarii unui imobil, inspre cele executate silit, ca urmare a pretului mai scazut al acestora, au fost lansate credite destinate cumpararii unor astfel de imobile. Avantajul acestui tip de finantare este acela ca institutiile financiare nu percep comisioane pentru analiza, evaluare sau pentru administrarea imprumutului. In plus, dobanda aferenta acestui tip de credit este mai mica fata de un credit ipotecar standard.

Astfel, Banca Comerciala Romana a introdus recent in portofoliu un credit destinat achizitiei de imobile aflate in proprietatea bancii sau a grupului, moneda de acordare fiind cea nationala. Suma minima ce poate fi obtinuta este 22.000 lei. Banca ofera pana la 85% din valoarea garantiei imobilului, fara a depasi 1.760.000 lei (daca valoarea imprumutului reprezinta mai mult de 75% din valoarea garantiilor) sau 4.400.000 lei (daca valoarea creditului reprezinta cel mult 75% din valoarea garantiilor). Perioada de creditare este de cel mult 30 de ani.

Avansul minim solicitat de banca este de 15%. De exemplu, pentru un credit de 180.000 lei, pe 30 de ani, DAE este 7,41% (ROBOR 6M+1,5%), rata lunara este 1.248 lei, iar valoarea totala platibila este 449.104 lei. Banca percepe un comision unic de 90 lei pentru prestarea serviciilor cuprinse de la data solicitarii imprumutatului/coplatitorului in lista de tarife si servicii afisata la sediu BCR.

Tot BCR a redus recent dobanda la creditele ipotecare Casa Mea acordate in lei cu 1,1 puncte procentuale pentru clientii care detin un avans de minim 35%.

Banca nu percepe comision lunar de administrarea creditului, iar clientii care incaseaza salariul la BCR beneficiaza de o reducere a dobanzii cu 0,2 puncte procentuale. In plus, solicitantii de imprumut au posibilitatea de a obtine aprobarea financiara, valabila 90 de zile, avand siguranta aprobarii creditului si suficient timp pentru gasirea locuintei dorit.

Clientii au posibilitatea de a accesa credite cu dobanda fixa pe o perioada de 5 ani – 7,8% (DAE 7.81%).

Pe de alta parte, clientii Bancii Comerciale Carpatica ce acceseaza, pana pe 19 mai, creditele ipotecare in lei OneSmart cu ipoteca, Prosper si Casa9, beneficiaza de o dobanda fixa de 9,45% in primul an de creditare. In plus, banca sustine costul evaluarii imobilului adus in garantie, in limita a 600 de lei.

De asemenea, institutia acorda si o reducere de 3 puncte procentuale de la dobanda standard la cardul de credit MasterCard wwShopping, in conditiile in care clientul opteaza pentru acest tip card special creat pentru cumparaturile pe internet.

Creditele pot fi accesate pentru construirea, extinderea, reamenajarea sau achizitionarea locuintei, sau pentru preluarea altor credite de consum si/ sau de investitii imobiliare.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Francul elvetian si creditele ipotecare

Cei care au solicitat credite ipotecare in franci elvetieni sau in yeni japonezi au fost pusi in situatia nefericita de a plati dobanzi lunare de cel putin doua ori mai mari decat in momentul semnarii contractelor. Romania Libera ne informeaza ca institutiile financiare au de recuperat, in franci elvetieni, echivalentul a 3,2 miliarde de euro, astfel ca lovitura a fost[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

BNR nu mai scumpeste creditele ipotecare in euro

Decizia BNR de a restrictiona creditarea in euro a generat reactii cel putin viscerale in randul institutiilor financiare active pe piata locala, cele mai multe fiind de parere ca majorarea avansului in ceea ce priveste imprumuturile ipotecare, aceasta fiind una dintre modificarile dezbatute, ar reduce in mod drastic numarul celor interesati de ofertele bancilor. Iata, insa, ca animozitatea din ultimele[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 2 Comentarii

Bancile au inasprit conditiile de creditare

Standardele de creditare au devenit mai restrictive in primele trei luni din acest an pentru creditele acordate companiilor si pentru cele destinate achizitiei de terenuri si locuinte pentru populatie, in timp ce in cazul creditelor de consum standardele au fost inasprite marginal. Pentru cel de-al doilea trimestru, bancherii prognozeaza o continuare a inaspririi standardelor de creditare in cazul imprumuturilor ipotecare,[...]

Citeste mai mult
coming back soon