Yandex.Metrica

Credite “Prima Casa” in lei de la BCR!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Desi majoritatea bancilor comerciale, ofera populatiei credite in euro, in cadrul programului Prima Casa, iata ca BCR(Banca Comerciala Romana), ofera si varianta de credite ipotecare in lei. Dobanda pentru astfel de credit, este compusa din indicatorul ROBOR la trei luni plus o marja fixa de 2,5%. De asemenea, pentru clientii care-si incaseaza salariu intr-un cont deschis la BCR, banca ofera facilitati, acestea insemnand dobanzi reduse cu 0,2 puncte procentuale.

“Prin accesarea creditului in moneda in care clientul obtine venitul se elimina riscul valutar, ceea ce este in concordanta si cu recomandarile BNR”, a precizat Ioana Mihai, sef departament in cadrul BCR.

Clientii trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din valoarea locuintei achizitionate, banca acceptand pana la 3 coplatitori. Un credit pe o durata de 30 de ani, in valoare de 165.000 de euro, prin intermediul acestei variante propuse de BCR, presupune o rata lunara de 1.173 de lei.

Avand in vedere ca majoritatea preturilor de pe piata imobiliara sunt in euro si, in conditiile in care increderea populatiei in moneda nationala este mai scazuta decat in cazul euro, solicitarile pentru acest tip de credit vor fi probabil scazute.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

BCR sparge gheata: Prima Casa in lei!

Banca Comerciala Romana ne propune o noua varianta a programului Prima Casa- creditul in lei. "Programul Prima Casa se bucura de un succes enorm in randul clientilor inca de la lansare. Numarul cererilor s-a mentinut intr-un ritm constant de la inceputul anului, astfel ca volumul total al solicitarilor de credite depuse a ajuns sa depaseasca semnificativ suma pe care BCR[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cati bani are BCR pentru Programul Prima Casa 6?

Creditul Prima Casa a ajuns la episodul 6, cu modificari importante fata de etapele anterioare. In primul rand, se acorda credite exclusiv in moneda nationala si, in doilea rand, pot fi cumparate si locuinte ANL prin credit garantat de stat. Banca Comerciala Romana(BCR), cea mai activa banca in cadrul programului guvernamental de sprijinire a achizitiei de locuinte, a primit de[...]

Citeste mai mult
coming back soon