Yandex.Metrica

Credite ipotecare pentru cetatenii romani care lucreaza in strainatate

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O parte din bancile prezente pe piata financiara romaneasca acorda credite imobiliare/ipotecare si cetatenilor romani care lucreaza in strainatate.Veniturile luate in considerare in cazul cetatenilor romani angajati in strainatate sunt cele provenite din salariu si eventualele bonusuri specificate in contractul de munca.

In principiu, produsele acordate romanilor angajati peste hotare sunt produsele standard oferite oricarei categorii de clienti. Ceea ce difera sunt conditiile de acordare a creditelor ipotecare / imobiliare, care presupun o documentatie mai complexa.

Indiferent de banca aleasa, urmatoarele documente (traduse, legalizate si apostilate) sunt obligatorii:
• contract de munca
• carte de identitate
• certificat de casatorie (daca este cazul)
• permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva
• permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni; in caz contrar contractul de munca trebuie sa fie reinnoit cel putin odata)
• adeverinta de salariu
• extras de cont / fluturas de salariu in original
• documente care sa ateste plata impozitelor si a taxelor sociale
• fisa fiscala

In plus, solicitantul trebuie sa aiba minim un an vechime in tara respectiva si minim sase luni la actualul angajator, in cazul in care venitul acceptat este salariul; pentru alte tipuri de venituri este necesara o vechime de minim 3 ani in tara respectiva si minim 3 ani in aceeasi activitate pentru antreprenori, respectiv minim 2 ani pentru alte tipuri de activitati.

Garantiile solicitate constau in ipotecarea unei proprietati de pe teritoriul Romaniei si, uneori, in existenta unui codebitor angajat in tara.

Avansul minim si veniturile minime solicitate de banca pot fi mai mari decat cele cerute persoanelor angajate in tara, precum si cheltuielile de subzistenta pot fi diferite de cele aplicate angajatilor din tara.

Pentru accesarea produselor, prezenta persoanei in tara nu este neaparat necesara, aceasta putand imputernici o alta persoana. Procura trebuie sa nominalizeze fiecare act pe care respectiva persoana il poate semna in numele beneficiarului.

Sursa: www.eFin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cetatenii romani care lucreaza in strainatate pot aplica pentru un credit Prima Casa, dar nu toate bancile accepta acest lucru!

“Buna ziua, la un salariu de 2.000 euro obtinut in Uniunea Europeana si un credit de 800 euro as fi eligibil la un credit Prima Casa pentru suma de 35.000 euro pe 20 de ani? Va multumesc anticipat.” In situatia in care va desfasurati activitatea in strainatate si doriti sa contractati un credit de la o institutie financiara din Romania,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 47 Comentarii

Ce conditii trebuie sa indeplineasca romanii care lucreaza in strainatate pentru a obtine un imprumut?

Retincenta manifestata de institutiile financiare in acordarea de credite cetatenilor romani care isi desfasoara activitatea in strainatate si-a pierdut din amploare in ultimii ani. Astfel, persoanele care lucreaza legal in afara tarii pot obtine credite de nevoi personale sau credite imobiliare/ ipotecare de la bancile din Romania. Pentru a se acoperi de riscul de frauda sau de accident, institutiile de[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Conditii de acordare a creditelor imobiliare

Conditiile de acordare a unui credit imobiliar difera in functie de banca. In general, pentru contractarea unui credit imobiliar, salariul net minim impus de unele institutii financiare este de 300 de euro individual sau 500 de euro pe familie. Solicitantul creditului imobiliar trebuie sa aiba o vechime in munca de minim 6 luni, iar la actualul loc de munca, de[...]

Citeste mai mult
coming back soon