Yandex.Metrica

Credite imobiliare la costuri sub Prima Casa. Vezi oferta bancilor!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Zilele in care creditul Prima Casa reprezenta singura solutie acceptabila pentru cumpararea unei locuinte se apropie de sfarsit. Trei banci comerciale ofera produse de creditare la costuri sub cele ale creditului garantat de stat.

Credite imobiliare la costuri sub Prima Casa. Vezi oferta bancilor- 19.05BCR, BRD si CEC Bank detin in oferta lor credite cu marje mai mici sau cel mult egale cu Prima Casa.

BCR ofera credite imobiliare standard in lei, cu un avans de 15% si o dobanda de ROBOR 3M +1,9%, in timp ce pentru Prima Casa, dobanda este de ROBOR 6M +2,3%. Avantajul Prima Casa ramane in acest caz doar avansul minim necesar, de numai 5%.

La BRD marja peste ROBOR este de 2% pentru creditele imobiliare standard. In schimb exista un credit demn de luat in calcul, cel in euro, la care avansul minim este de 5%, la fel ca in cazul Prima Casa, iar dobanda este de EURIBOR +4,5%.

CEC Bank are aceeasi dobanda pentru creditele imobiliare standard si pentru Prima Casa, ROBOR +1,9%.

In aceste conditii, ne intrebam care sunt avantajele si dezavantajele actuale ale creditului Prima Casa?

Avantaje:
-avansul minim de 5% fata de 15% in cazul creditelor imobiliare standard
-comisioane mai mici.

Dezavantaje:
-limita de 57.000 de euro
-imposibilitatea accesarii creditului de catre persoane care mai detin o locuinta cu o suprafata mai mare de 50 mp
-interdictia de a instraina locuinta cumparata prin creditul Prima Casa pe o perioada de 5 ani.

Ce rata lunara platesti atunci cand imprumuti 255.000 de lei, echivalentul a 57.000 de euro(plafonul maxim Prima Casa)?

La BCR, rata pentru creditul standard, pe o perioada de 30 de ani, este de 1.181 de lei, iar pentru Prima Casa este de 1.310 lei. La BRD, rata pentru creditul standard este de 1.150 de lei, iar pentru creditul garantat este de 1.140 de lei. La CEC Bank rata pentru creditul standard este de 1.290 de lei, iar pentru Prima Casa rata este de 1.200 de lei.

Sursa: economica.net

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Bancile si programul "Prima Casa 4"

Avand in vedere ca exigentele proceselor de creditare ale bancilor participante la programul Prima Casa 4 au fost impuse de catre autoritatile guvernamentale, este de la sine inteles ca ofertele de pe piata sunt, in linii mari, similare, diferentele esentiale existand la nivel de servicii. Chiar daca preturile si costurile pe care le implica Prima Casa 4 sunt aproape identice[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

CEC si Alpha Bank intra in programul "Prima Casa 4"

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca CEC Bank si Alpha Bank Romania au intrat in mod oficial in programul de creditare Prima Casa 4. Reprezentantii Alpha Bank au declarat ieri ca primele dosare vor putea fi aprobate in maximum 3 zile lucratoare, subliniind faptul ca exigentele prin intermediul carora vor fi triate solicitarile sunt identice cu cele identificabile in cadrul primelor[...]

Citeste mai mult
coming back soon