Yandex.Metrica

Credit Scoringul pe intelesul tuturor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Credit Scoringul este un algoritm prin care institutiile financiare determina capacitatea ta de a plati ratele la credite si imprumuturi.

Credit Scoringul Efin.ro ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a vedea cum sunt evaluate de institutiile financiare.

Principalele componente ale Credit Scoringului
Credit Scoringul este calculat luand in considerare mai multi parametrii care au valori diferite pentru fiecare persoana. Acesti parametrii sunt ponderati diferit in functie de influenta pe care o au in stabilirea riscului. Astfel, grupele principale sunt:

– Date aplicant: pondere de 20%;
– Surse de venit: pondere de 25%;
– Angajator si industrie: pondere de 15%;
– Intarzieri la plata: pondere de 40%.

Ponderile nu sunt constante in decursul timpului si variaza in functie de conditiile economice pe termen mediu. Nivele mentionate sunt orientative cele reale putand varia cu pana la 10% fata de valorile indicate.

Cum te ajuta Credit Scoringul?

Vezi daca poti lua credit

Prin analiza datelor personale specifice fiecarei persoane, credit scoringul iti indica daca poti lua credit. Fiind similar cu cel folosit de institutiile financiare, poti avea o evaluare financiara inainte de a depune documentatia de credit si de a afla decizia din partea institutiilor financiare. In acest fel poti economisi timp si eforturi pentru a obtine creditul pe care ti-l doresti.

Vezi cat de mare poate fi creditul

Credit Scoringul integreaza atat datele personale cat si veniturile tale. Prin modul in care este construit, el iti indica cat de mare poate fi creditul tau pentru fiecare tip de produs: nevoi personale, ipotecar, imobiliar, Prima Casa, refinantare. In dimensionarea creditului tau se iau in considerare si imprumuturile actuale, iar daca gradul tau de indatorare este prea mare, atunci iti ofera posibilitatea de refinantare.

Iti planifici imprumuturile

Daca ai deja credite si ai achitat o parte din ele, iti indica ce alte credite poti lua. Daca ai intarzieri sau ai credite prea mari, iti indica daca mai poti aplica pentru un credit nou sau nu.
Daca salariul tau a crescut sau s-a micsorat, iti indica ce alte credite poti lua sau nu.
In acest mod poti vedea daca poti avea bani suficienti pentru ceea ce doresti sa cumperi.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Cum sa fii un bun platnic si sa-ti mentii situatia financiara in siguranta

Scorul de credit („credit score”) releva informatii despre istoria de plata a creditelor unei persoane, valoarea datoriei restante si tipul de credit pe care persoana respectiva il foloseste, alaturi de caracteristicile personale ale individului. Pe langa datoriile restante la carduri si la credite, facturile restante, neplata amenzilor si a diferitelor chitante pot, de asemenea, sa aiba un impact negativ asupra[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Care este deosebirea dintre un credit ipotecar si un credit imobiliar?

Atat creditul ipotecar, cat si creditul imobiliar sunt destinate persoanelor fizice majore care au nevoie de finantare pentru cumpararea, construirea, renovarea unor locuinte sau cumpararea unui teren. Diferenta dintre cele doua tipuri de credite variaza de la o banca la alta. In principiu, deosebirea consta in tipul garantiilor cerute de catre banca: in cazul unui credit ipotecar, solicitantul aduce in[...]

Citeste mai mult