Yandex.Metrica

Costurile Legii darii in plata baga ministrul de finante in sedinta. Vezi detalii!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Telenovela Legii darii in plata este departe de a se fi incheiat. Fericiti intr-o prima faza pentru ca legea a fost in sfarsit adoptata si a intrat deja in vigoare, beneficiarii se confrunta cu o problema pe care initiatorii legii nu au luat-o in considerare la inceput: costurile.

Impozit legea darii in plataCedarea locuintei poate costa peste 1.000 de euro!

Pentru a scapa de povara ratelor bancare, cei care au luat un credit ipotecar si vor acum sa-si cedeze locuintele bancilor conform prevederilor Legii darii in plata sunt nevoiti sa scoata din buzunare sume importante de bani, ce pot depasi chiar si o mie de euro. Ori, discutam despre niste persoane care nu au posibilitati financiare sa-si plateasca ratele si pare aproape imposibil sa adune o astfel de suma de bani.

Din acest motiv, reprezentantii Asociatiei Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare au avut o intalnire cu ministrul Finantelor Publice, doamna Anca Dragu, pentru a-i solicita acesteia, eliminarea din Codul Fiscal a impozitului pentru transferul de proprietate.

“Am avut ieri, intr-adevar, o discutie cu Asociatia, am primit multe e-mailuri, multe solicitari in acest sens. Dupa mai bine de un an de dezbatere in Parlament acesta lege, Legea darii in plata, a fost votata fara a avea o prevedere explicita cu privire la taxarea acestei tranzactii. Ca atare, se aplica legislatia in vigoare si anume Codul Fiscal care prevede o taxa de 2-3 % pentru fiecare tranzactie(…) Modificarea s-ar putea face printr-o Ordonanta de Urgenta si trebuie sa analizam in ce masura acest lucru este fezabil”, a declarat ministrul Anca Dragu.

Impozitul pe transferul de proprietate pentru situatiile prevazute de Legea darii in plata, se calculeaza in prezent, conform normelor Codului Fiscal, procentul aplicandu-se la valoarea soldului creditului.

Sursa: Economica.net

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 3 ani 0 Comentarii

Legea darii in plata pe intelesul tuturor

Inca de la sfarsitul anului 2015 cand s-a vorbit pentru prima data de Legea darii in plata, au inceput sa curga mii de randuri in presa scrisa si online, cu pareri pro si contra. Cert este ca astazi, avem in fata o lege controversata care, spun unii specialisti, poate arunca in aer sectorul imobiliar. Ce inseamna Legea darii in plata?[...]

Citeste mai mult
Acum 3 ani 0 Comentarii

Vineri 13: azi intra in vigoare Legea darii in plata! Ce pasi trebuie parcursi si care sunt costurile?

O coincidenta nefericita face ca azi, vineri 13 mai 2016, sa intre in vigoare controversata Lege a darii in plata, ce ameninta sa arunce in aer creditarea ipotecara si, in aceeasi masura, piata imobiliara. Realitatea din teren contrazice insa temerile pesimistilor. Piata imobiliara este in crestere, fondurile pentru Prima Casa, program ce nu intra sub incidenta legii darii in plata,[...]

Citeste mai mult