Yandex.Metrica

Conversia in lei a creditelor, fara taxe suplimentare, ar putea fi posibila in cel mai scurt timp!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Proiectul de lege a fost semnat deja de 130 de parlamentari, in mare lor majoritate ai puterii, semn ca modificarea legislatiei actuale e doar o chestiune de timp. Nici acordurile cu institutiile financiare internationale sau cu cele ale Uniunii Europene, nu vor avea de suferit, mai ales ca mai exista cel putin un caz similar, cel din Ungaria.

Conversia in lei a creditelor, fara taxe suplimentare, ar putea fi posibila in cel mai scurt timpConform proiectului de lege, romanii care au credite in valuta vor putea sa le converteasca in moneda nationala fara niciun cost suplimentar.

“Proiectul urmareste protejarea consumatorilor care au credite intr-o moneda straina de majorarea ratelor bancare, cauzata de fluctuatiile ratelor de schimb valutar”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de lege, conform Economica.net.

Cu alte cuvinte, persoanele care au contractat un credit in perioada de dinainte de criza imobiliara, atunci cand cursul de schimb valutar era unul mai bun decat cel prezent, platesc in prezent rate mai mari, raportate la moneda nationala, in conditiile in care ei obtin venituri in lei. Modificarea legii i-ar putea ajuta pe acestia, mai ales ca se va stipula si faptul ca noua lege se va aplica si in cazul contractelor aflate in derulare. Si sunt multe, pentru ca in perioada de dinainte de criza, romanii se imprumutau in special in euro, pentru ca dobanzile la aceste credite erau cele mai mici de pe piata.

Ramane de vazut ce se va intampla cu dobanzile la creditele convertite in lei, pentru ca proiectul de lege, in forma sa actuala, nu face nicio referire la acest aspect. Este putin probabil ca aceste dobanzi sa ramana la nivelul la care a fost contractat creditul si doar moneda creditului sa se schimbe. Masura este insa una buna, avand darul de a limita “puterea” bancilor si, in acelasi timp, de a favoriza consumul, nu neaparat de a reduce datoriile debitorilor.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

BNR nu mai restrictioneaza ipotecarele in valuta

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca noul regulament se va aplica doar creditului de consum in valuta, ceea ce inseamna ca nu se vor restrictiona ipotecarele in modena straina. "Daca am ucide creditul in valuta, finantarea creditului pentru locuinte ar disparea. Bineinteles ca si riscul valutar prezinta probleme, dar aici este vorba de mixaj. Cum administrezi riscul? Dar[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Francul elvetian si creditele ipotecare

Cei care au solicitat credite ipotecare in franci elvetieni sau in yeni japonezi au fost pusi in situatia nefericita de a plati dobanzi lunare de cel putin doua ori mai mari decat in momentul semnarii contractelor. Romania Libera ne informeaza ca institutiile financiare au de recuperat, in franci elvetieni, echivalentul a 3,2 miliarde de euro, astfel ca lovitura a fost[...]

Citeste mai mult
coming back soon