Yandex.Metrica

Controverse legate de recentul boom imobiliar

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Stim cu totii ca in ultimii ani s-au construit la nivel national cartiere intregi. Cu toate ca beneficiile sunt mai mult decat evidente, aceasta explozie imobiliara implica si anumite minusuri de cele mai multe ori nepunctate in diversele declaratii oficiale ale dezvoltatorilor.

In acest sens, afaceristul Cristian Erbasu a vorbit la “Mediafax Talks about Constructions” despre cele mai importante probleme legate de aceste cartiere noi. Se pare ca cele mai multe au fost ridicate fara a se bifa in prealabil existenta utilitatilor necesare. Un complex de imobile fara sisteme de apa si canalizare pierde considerabil de mult pe piata imobiliara.

“Ne-am aflat intr-o situatie delicata. Explozia imobiliara s-a produs cand infrastructura nu era pregatita si ne-am trezit cu cartiere imense, fara apa si canalizare. Casele erau superbe, dar conditiile de trai erau improprii”, a declarat Erbasu.

Un alt aspect ignorat de majoritatea dezvoltatorilor imobiliari este infrastructura. Cartierele noi trebuie, in principiu, concepute si executate pe fondul unui intreg sistem de utilitati pentru a fi operante. De la apa si canalizare la caile de acces inteligent concepute, totul trebuie gandit inainte de se construi imobilele noi.

Suntem, astfel, pusi in situatia de a ne mandri cu o serie de cartiere moderne la care, din pacate, ai acces problematic, si care cartiere sufera din lipsa impardonabila a sistemelor de apa si canalizare.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon