Yandex.Metrica

Consumul intern de ciment a scăzut cu 37% în primul trimestru!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Producţia de ciment din România a scăzut în primul trimestru, faţă de ianuarie-martie anul trecut, cu 29,9%, de la un milion de tone la 704.000 tone, iar vânzările interne s-au comprimat în acelaşi interval cu 37%, de la 1,08 milioane tone la 682.300 tone, a anunţat patronatul de profil CIROM.

Faţă de primele trei luni din 2008, producţia s-a diminuat cu 58%, iar vânzările interne au avut un regres de 63,8%, potrivit CIROM, care citează datele Institutului Naţional de Statistică.

România nu a exportat ciment şi clincher (semifabricat din care se obţine cimentul) în primul trimestru din acest an şi din 2009.

Pe de altă parte, importurile de ciment şi clincher au totalizat 20.500 de tone, în primele două luni din 2010. Comparativ, în primul trimestru din 2009 importurile au fost de 76.900 de tone.

Piaţa locală a cimentului este disputată de trei dintre cei mai importanţi producători la nivel mondial, Lafarge (Franţa), HeidelbergCement (Germania) şi Holcim (Elveţia).

SURSA: Mediafax

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Numarul tranzactiilor imobiliare a crescut usor

Numarul tranzactiilor imobiliare incheiate in primele zece luni a fost de 290.356, in usoara crestere fata de acelasi interval din 2009, iar impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor a urcat de la 401,7 milioane lei la 402,4 milioane de lei, potrivit datelor notarilor publici. Spre comparatie, in perioada ianuarie-octombrie 2009 au fost incheiate 290.131 tranzactii. De la inceputul anului, doar[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

Romania a inregistrat cea mai mare crestere a constructiilor din Uniunea Europeana!

Dupa 5 ani de revenire dupa criza economica, constructiile romanesti vor trece pe plus. Comisia de Prognoza a UE anunta o crestere de 7% a sectorului de constructii romanesti in 2015. Principalul "vinovat" de aceasta evolutie spectaculoasa, pare a fi programul Prima Casa si normele sale tot mai permisive, fapt care a condus spre cresterea galopanta a cererii. De asemenea,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Primul indice imobiliar oficial din Romania!

Institutul National de Statistica publica pentru prima data informatii referitoare la evolutia preturilor proprietatilor rezidentiale. Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu 3,9% in primul trimestru din 2010 fata de anul de baza 2009, potrivit indicelui INS. “Scaderea preturilor a fost observata si pe cele doua tipuri de imobile: la apartamente preturile au scazut cu 3,8% in trimestrul I[...]

Citeste mai mult
coming back soon