fbpx Yandex.Metrica

Consultanti imobiliari: bancile vor prelua mii de case si de apartamente

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cateva sute de proprietati, in mare parte rezidentiale, au ajuns in posesia institutiilor finantatoare, dupa esecul procesului de vanzare directa in perioada executarii silite, iar in viitor numarul locuintelor preluate de banci va urca la cateva mii, potrivit Coldwell Banker Affiliates of Romania, potrivit Mediafax.

Estimam ca bancile vor prelua cateva mii de case si de apartamente, dupa ce au intrat deja in posesia a cateva sute. Procesul de vanzare va fi insa unul dificil in lipsa unei strategii adecvate, care trebuie sa includa o promovare ampla”, a declarat, intr-un comunicat, Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Pana sa ajunga in proprietatea institutiei financiare finantatoare, un activ imobiliar neperformant trebuie sa treaca prin procesul de executare silita si licitatie juridica, etapa care dureaza minim cateva luni.

Vanzarea activului in cadrul acestei etape este adesea foarte dificila din cauza promovarii insuficiente sau a imposibilitatii vizionarii proprietatii, in contextul in care proprietarii se opun cel mai adesea procesului de vanzare prin executare, potrivit companiei de consultanta si brokeraj imobiliar.

Dupa esuarea gasirii unui cumparator in cadrul mai multor licitatii successive, activul imobiliar intra in posesia institutiei finantatoare, care va incerca la randul ei sa obtina venituri din vanzarea sau din inchirierea sa.
Sursa: Bloombiz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Creste numarul locuintelor executate silit

Piata imobilelor executate silit este intr-o stare de trista efervescenta aproape nemaintalnita pana acum. Spunem „trista” fiindca locuintele scoase pe piata din considerente juridice se vand la preturi de cele mai multe ori ridicole, cetatenii romani descurcareti fiind la curent cu toate micile tertipuri la care trebuie sa recurga pentru a sabota licitatiile. In primele zece luni din 2011, portalul[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Bancile, cei mai mari proprietari de terenuri din Romania

Suntem informati ca institutiile financiare au devenit cei mai mari proprietari de terenuri din Romania, cauza acestei situatiuni fiind criza economica, incapacitatile de plata si falimentele. Astfel, dinamica acestui sector a fost dinamizata in ultimii doi ani de licitatiile organizate de banci, executarile silite si scoaterea pe piata a terenurilor fiind, de cele mai multe ori, singurele solutii de recuperare[...]

Citeste mai mult
coming back soon