Yandex.Metrica

Construieste-ti casa in 5 pasi!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Sa-ti construiesti singur locuinta este poate cea mai sigura cale catre “casa din vis” pentru ca poti astfel sa-ti indeplinesti toate dorintele. Pare simplu la prima vedere. Practic, toate gandurile, toate sperantele, toate visele tale, capata contur pe hartia proiectantului si apoi culoare in mainile constructorului. Pentru a-ti usura munca, ne-am gandit sa-ti oferim un ghid cu 5 pasi de urmat pana cand, vei pasi in locuinta mult-visata.

1. Alegerea terenului. Acest prim pas este influentat in primul rand de buget. Daca ai un buget pre-stabilit si nu poti face eforturi pentru a-l suplimenta, trebuie sa gasesti echilibrul intre teren si finisajele viitoarei tale locuinte. Iti recomandam sa inclini usor balanta in favoarea terenului, pentru ca finisajele le poti modifica ulterior.

Terenul ales trebuie, deci, sa fie intr-o zona buna, insorita, cu vecini de calitate. Puteti construi la o distanta de minim 5 metri de strada si de minim 3 metri de parcela de teren alaturata. Trebuie, de asemenea, sa ai invedere reglementarile de urbanism specifice zonei, legate de tipologia constructiilor (nu poti construi o casa intr-o zona in care sunt permise doar constructii cu exploatare periodica- de tip cabana), regimul de inaltime permis, procentul de ocupare al teritoriului si coeficientul de utilizare a terenului.

Alte aspecte importante in alegerea terenului o reprezinta: suprafata, forma, panta, utilitatile din zona, etc, toate aceste putand reprezenta costuri suplimentare.

2. Proiectarea locuintei in functie de dorintele tale dar si de posibilitatile terenului. Proiectul trebuie sa fie semnat si stampilat de catre un arhitect membru al Ordinului Arhitectilor.

3. Obtinerea certificatului de urbanism, a avizelor si a autorizatiei de constructie.

4. Accesul si bransarea la utilitati. Brasarea necesita un proiect separat, care, impreuna cu executia in sine, pot fi efectuate doar de catre firme autorizate de catre furnizorii respectivi: gaz, curent, apa.

5. Executia propriu-zisa. Aceasta poate fi efectuata pe cont propriu sau de catre o firma de constructie. Noi va recomandam sa lucrati cu specialisti pentru ca nu va permiteti nicio greseala. Urmeaza sa construiti “casa din vis”, nu uitati acest lucru!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Case de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Constructor de ocazie. Construieste-ti o casa cu numai 6.000 de euro!

"Ia-ti liber in weekend si construieste-ti singur casa"- aceasta este varianta pe care ne-o propune un tanar arhitect britanic. Alastair Parvin a gandit WikiHouse un proiect de locuinta simpla, adaptabila, ieftina si usor de ridicat. Autorul sustine ca locuinta "inventata" de el poate fi construita in numai o zi, pentru realizarea ei putand fi folosite diferite materiale care se imbina[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Prima Casa continua si in 2013!

Prim-ministrul Victor Ponta a facut un anunt datator de sperante pentru cei care inca nu si-au cumparat o locuinta cu sprijin de la Guvern: "Prima Casa a fost un program bun si l-am sustinut in acest an. Daca putem, vom incerca sa-l continuam si in 2013". Dorim in acest sens sa va reamintim care sunt conditiile pe care trebuie sa[...]

Citeste mai mult
coming back soon