Yandex.Metrica

Constructorii: piaţa îşi revine numai începând din 2012

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Patru din cinci firme de construcţii susţin că piaţa construcţiilor îşi va reveni cel mai devreme în 2012, potrivit celui mai recent studiu realizat de compania de consultanţă IBC Focus.

Doar 4% din respondenţii la acest studiu au declarat că piaţa construcţiilor a revenit pe creştere. 14% cred că anul viitor va aduce revenirea creşterii în piaţa construcţiilor. Patru din cinci societăţi de construcţii (82%) nu cred că această piaţă îşi va reveni mai devreme de 2012. 45% din respondenţi consideră 2012 ca fiind anul revenirii acestei pieţe, iar 19% cred că 2013 va fi anul în care aceasta se va “dezgheţa”. 18% din societăţi nu văd revenirea nici măcar în următorii cinci ani, arată datele IBC.

Cei mai importanţi jucători din domeniul construcţiilor au declarat pentru ZIUA de CLUJ că au contracte şi lucrări în derulare pentru 2011, dar că estimează profituri în scădere. “Sunt rezervat în estimările pentru anul viitor, mi se pare că e tot mai rău. Nici autorităţile nu prea mai au bani, iar investitorilor privaţi care mai dispun de fonduri le e frică să înceapă ceva”, a menţionat Mircea Timofte, preşedintele Transilvania Construcţii. “Acest pesimism se reflectă şi în forţa de muncă a acestor firme. Mai multe societăţi au făcut disponibilizări decât angajări în 2010 comparativ cu 2009. De fapt, la fiecare firmă de construcţii care a angajat în 2010 oameni (18%) există alte două care au făcut concedieri (37%). 44% din societăţi încă nu au făcut modificări în echipele lor, dar având în vedere apropierea iernii situaţia poate avea potenţialul de a se înrăutăţi”, potrivit analizei. Studiul IBC Focus a fost realizat în octombrie. Au răspuns 134 de firme şi au fost validate 116 răspunsuri. Din cei care şi-au expus punctul de vedere 51% sunt directori executivi, administratori de firme sau asociaţi, 38% directori de vânzări, 9% agenţi de vânzări şi 2% au alte funcţii.

Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

11 Noiembrie 2010 / 11:38 Udrea: piata constructiilor se va relansa anul viitor

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat joi ca piata constructiilor se va relansa anul viitor, pe fondul stabilizarii economiei, transmite Mediafax. "Semnalele sunt ca economia se va stabiliza in 2011 si piata constructiilor isi va reveni anul viitor. Din cauza constrangerilor bugetare nu am reusit sa facem tot ce ne-am fi dorit pentru ca in constructii activitatea[...]

Citeste mai mult
coming back soon