Yandex.Metrica

Constructorii chinezi stabilesc un nou record: copia gata inaintea constructiei originale!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Chinezii sunt adevarati maestri cand vine vorba de copierea unor cladiri sau chiar a unor sate intragi. Ultima isprava depaseste orice imaginatie: au copiat o cladire care inca nu este finalizata!

Este vorba despre o cladire din Beijing, al carei arhitect a avut proasta inspiratie de a dezvalui schitele in 2011. Cladirea face parte din complexul denumit Wangjing Soho, ce urmeaza a fi finalizat anul viitor. Faptul ca un alt dezvoltator a demarat constructia unei cladiri identice in orasul Chongquing din sud-vestul Chinei, nu pare a fi o problema la prima vedere, insa, se pare ca finalizarea acesteia va fi chiar inaintea cladirii copiate!

“Este posibil ca plagiatorii din Chongquing sa fi pus mana pe niste schite digitale ale proiectului. Din ele si-ar fi putut da seama cum sa ridice o constructie similara, dar asta nu ar fi decat un simulacru de arhitectura”, declara unul dintre arhitectii proiectului copiat.

Problema este ca in China nu exista o lege care sa reglementeze dreptul de proprietate intelectuala in domeniul arhitecturii. Ar fi si culmea din moment ce aici gasim copii fidele dupa Turnul Eiffel, Casa Alba, sau chiar dupa un sat intreg austriac.

Sursa: www.incont.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Orase la indigo! Vezi imagini spectaculoase

Chinezii nu au limite atunci cand vine vorba de sectorul constructiilor si au demonstrat-o de atatea ori. Insa ultima isprava este demna de un scenariu de film: chinezii au clonat...un oras! Este vorba de localitatea Hallstatt din Austria, o asezare de numai 800 de locuitori, declarata in intregime patrimoniu UNESCO. Se pare ca planul chinezilor a fost bine pus la[...]

Citeste mai mult
coming back soon