Yandex.Metrica

Constructiile romanesti pe locul 1 in topul Uniunii Europene pe luna februarie!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform datelor prezentate de Oficiul european de statistica(Eurostat), sectorul constructiilor romanesti a inregistrat in februarie o crestere de 5% comparativ cu luna anterioara, cea mai mare crestere din Uniunea Europeana.

Desi la nivelul Uniunii si al zonei euro, procentele constructiilor aferente lunii februarie sunt pe minus(0,4%, respectiv 0,8%), la nivel de state membre situatia a fost diferita, in 10 tari inregistrandu-se cresteri, in 3 scaderi si numai intr-un stat nu au fost inregistrate schimbari in februarie fata de ianuarie.

Topul este condus de Romania cu o crestere de 5%, urmata de Slovacia cu 4,1% si Suedia cu 3,4%. La polul opus sunt: Polonia cu o scadere de 3%, Germania cu minus 2,7% si Portugalia cu minus 0,8%.

Fata de luna februarie a anului 2012, constructiile romanesti se situeaza undeva la mijlocul clasamentului Uniunii, cu o scadere de 4,3%. Mai prost ca noi stau insa: Spania cu minus 4,5%, Marea Britanie -6,9%, Olanda -7,8%, Slovenia -11,3%, Polonia -13,1% si, pe ultimul loc Portugalia cu minus 20,9%!

De cealalta parte, cresteri fata de anul trecut au inregistrat constructiile din Franta +8,7%, Bulgaria +7,8%, Ungaria +7,1%, Germania +6,2% si Suedia +0,5%.

Sursa: www.economica.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Al treilea declin din UE in privinta constructiilor

Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in aprilie cu 17,2% fata de aprilie 2009, marcand cel de-al treilea declin din UE, in timp ce, fata de luna martie, constructiile au scazut cu 0,8%, potrivit datelor publicate de Eurostat. Alte scaderi importante ale sectorului de constructii au fost raportate in aprilie in Bulgaria (-22,7%), Spania (-18,5%) si Ungaria (-15,6%),[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Se "clatina" piata constructiilor

Piata constructiilor din Romania continua sa scada intr-un ritm constant. Desi situatia nu este inca dramatica, numarul lucrarilor scazand in aprilie cu 0,3% fata de luna precendenta, pattern-ul este suficient de clar pentru cei interesati de acest sector al pietei imobiliare. Oficiul European de Statistica ne informeaza ca volumului lucrarilor de contructii din tarile Uniunii Europene a scazut in luna[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor din Romania a inregistrat, in luna iulie, o crestere de 14,4%

Ni s-a adus la cunostinta, acum cateva saptamani, ca piata constructiilor din Romania a inregistrat, conform datelor livrate de Oficiul European de Statistica, a patra mare scadere din UE a lucrarilor de constructii. Luna iunie a fost, cu alte cuvinte, foarte nefasta. Situatia s-a schimbat, insa, iar piata constructiilor din tara noastra a inregistrat, in luna iulie, o crestere de[...]

Citeste mai mult
coming back soon