Yandex.Metrica

Conflict deschis in constructii. Este polistirenul nociv? Vezi reactia producatorilor!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ca urmare a declaratiilor sefului arhitectilor, Mircea Ochinciuc, care spunea ca polistirenul n-ar fi cea mai fericita alegere pentru izolatiile termice ale imobilelor, producatorii de polistiren au reactionat prompt. Mai ales ca s-a produs o adevarata isterie atat in randul beneficiarilor cat si primarilor ce au izolat termic sute de blocuri in localitatile pe care le conduc.

Astfel, membrii ROMEPS, Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania, au precizat ca polistirenul expandat (EPS) este un material netoxic, inert si care poate fi reciclat. Aceste elemente fac din polistiren cel mai ecologic material pentru termo-izolatii de pe piata. Pe de alta parte, Asociatia il ataca dur pe Mircea Ochinciuc, seful Ordinului Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti, considerand declaratiile sale drept rauvoitoare, lipsite de profesionalism si de fundament tehnic.

“Aceste consideratii, mai degraba personale, faceau referire atat la utilizarea polistirenului expandat in lucrarile de termoizolatii cat si la anumite presupuse efecte ulterioare… Tot in acest context, mentionam ca polistirenul expandat (EPS) nu contine substante care sa duca la atragerea de daunatori, iar respectarea instructiunilor de aplicare ale termosistemelor nu ar permite un astfel de fenomen”, arata comunicatul ROMEPS.

Piata europeana arata o deschidere evidenta fata de polistiren ca material folosit pe scara tot mai larga in constructii, atat la termoizolatii cat si, de exemplu, la constructia de drumuri si autostrazi, atat pentru calitatile sale ecologice, cat si pentru rezistenta in timp.

Reactia celor de la ROMEPS are darul in primul rand de a calma spiritele in randul consumatorilor, insa razboiul deja deschis trebuie sa aiba o finalitate. In acest sens se cauta variante juridice de amendare a declaratiilor denigratoare, ce pot provoca daune financiare companiilor producatoare. Asa va fi si in cazul lui Mircea Ochinciuc si a institutiei pe care o conduce, carora, in prima faza, li s-a cerut o pozitie oficiala in acest caz.

Sursa: www. incomemagazin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 3 ani 0 Comentarii

BLITZ, cea mai mare agentie imobiliara din Cluj in 2015!

Gala Profesionistilor in Imobiliare, primul eveniment de acest tip organizat la nivel national, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Bucuresti, si-a desemnat castigatorii. In cadrul evenimentului, un adevarat Oscar al industriei imobiliare romanesti, Blitz a obtinut doua premii: Cea mai mare agentie imobiliara din Cluj-Napoca si Cel mai puternic brand. „Aceste premii reprezinta in primul rand recunoasterea la[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

UE interzice izolarea cu polistiren a blocurilor inalte

Suntem informati ca, desi oficialii europeni interzic izolarea cu polistiren a blocurilor inalte, companiile care executa astfel de lucrari ignora exigentele impuse de reprezentantii UE si persista in utilizarea acestui material ieftin si problematic. Unul dintre motivele pentru care se incearca eliminarea polistirenului din lucrarile de eficientizare termica tine de caracterul sau usor inflamabil. Cu toate ca exista pe piata[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.