Yandex.Metrica

Conditii de acordare a creditelor imobiliare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conditiile de acordare a unui credit imobiliar difera in functie de banca.

In general, pentru contractarea unui credit imobiliar, salariul net minim impus de unele institutii financiare este de 300 de euro individual sau 500 de euro pe familie. Solicitantul creditului imobiliar trebuie sa aiba o vechime in munca de minim 6 luni, iar la actualul loc de munca, de cel putin 3 luni.

Cu exceptia salariilor si a pensiilor viagere, celelalte venituri sunt acceptate, in general, doar in anumite procente. Aceste venituri pot proveni din chirii, dividente, comisioane din vanzari, drepturi de autor, contracte de management.

Veniturile din chirii trebuie sa fie obtinute de minim 3 luni si sa mai existe o perioada de cel putin 6 luni in viitor. In cazul veniturilor din dividende, societatea de la care se obtin acestea trebuie sa aiba minim 2 ani de activitate.

De obicei, sunt acceptate si veniturile din strainatate, cu conditia ca aceste venituri sa fi fost declarate in Romania si sa se fi achitat impozitul aferent. Cetatenii romani care lucreaza in strainatate trebuie sa aiba vechime in munca de cel putin un an si de cel putin 6 luni la actualul angajator; contract pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata cu conditia sa fi fost innoit cel putin odata; ipoteca instituita pentru o proprietate de pe teritoriul Romaniei. Unele banci pot solicita existenta unui codebitor angajat in tara. Avansul minim si veniturile minime solicitate pot fi mai mari decat in cazul persoanelor angajate in tara.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Credite ipotecare pentru cetatenii romani care lucreaza in strainatate

O parte din bancile prezente pe piata financiara romaneasca acorda credite imobiliare/ipotecare si cetatenilor romani care lucreaza in strainatate.Veniturile luate in considerare in cazul cetatenilor romani angajati in strainatate sunt cele provenite din salariu si eventualele bonusuri specificate in contractul de munca. In principiu, produsele acordate romanilor angajati peste hotare sunt produsele standard oferite oricarei categorii de clienti. Ceea ce[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 2 Comentarii

Intrebari si raspunsuri: Pot sa accesez un credit de nevoi personale daca lucrez in baza unui contract de mandat?

Doresc sa accesez un credit de nevoi personale, la banca sau IFN, cu o valoare de aproximativ 12000 RON, pe o perioada de 60 luni. Mentionez ca lucrez in baza unui contract de mandat, din luna octombrie 2012. Am nevoie de oferte de la banci si IFN-uri care accepta astfel de termeni. Multumesc. Institutiile financiare iau in considerare, in general,[...]

Citeste mai mult
coming back soon