Yandex.Metrica

Companiile de consultanta imobiliara au pus bazele asociatiei Real Estate Professionals Society

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara din Romania este scena unei mobilizari masive de forte. Agentiile de consultanta isi concentreaza efectivele intr-un efort considerabil de a depasi lipsa de coeziune profesionala si de a construi o comunitate imobiliara solida si eficienta.

Startul a fost dat de Clubul Profesionistilor in Imobiliare, organizatorii evenimentului insistand in repetate randuri pe nevoia stringenta de a fundamenta o comunitate a agentilor imobiliari.

Iata ca apelul CPI si-a atins tinta, cele mai importante companii de specialitate din Romania punand bazele asociatiei Real Estate Professionals Society (REPS).

Obiectivul acestei organizatii este de a reprezenta interesele sectorului imobiliar si de a stabili noi standarde profesionale.

Companiile fondatoare sunt BNP Paribas Real Estate, CB Richard Ellis, Colliers Romania, Coldwell Banker, Cushman & Wakefield, DTZ Echinox, Jones Lang Lasalle si The Advisers Knight Frank.

Este pentru prima data pe piata moderna de real estate din Romania cand toti reprezentantii cheie ai companiilor internationale de consultanta se pun de acord pentru stabilirea unei platforme comune, cu un set unitar de obiective, care va actiona in vederea ridicării standardelor profesionale, a calitatii serviciilor pentru clienti si pentru a imbunatati contextul legislativ al afacerilor imobiliare. Aceasta initiativa demonstreaza faptul ca piata locala de real estate s-a maturizat semnificativ si este pregatitt sa faca pasi fermi spre alinierea cu piete internationale mult mai stabile, din punct de vedere al normelor metodologice, al eticii, dar si al performantei“, a declarat Mihnea Serbanescu, presedinte REPS.

Incepand cu luna septembrie, REPS va demara un program amplu si complex de revitalizare a pietei imobiliare si de consolidare a dialogului dintre agentiile de consultanta, dezvoltatori, investitori, institutii financiare si reprezentantii institutiilor de factura legislativa si juridica.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii chinezi, interesati de piata imobiliara din Romania

Piata imobiliara din Romania stagneaza, motiv pentru care institutiile financiare vor continua sa fie precaute in ceea ce priveste activitatile de creditare. Conform celui mai recent studiu al companiei de consultanta KPMG, proiectele moderate si neostentative ale bancilor sunt, in fapt, reactii justificate la numarului redus de imprumuturi inoperante acordate in ultimii ani. Ori Efraim, partener si coordonator al Departamentului[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Specialistii isi dau cu parerea. Piata imobiliara romaneasca este imatura

Piata imobiliara din Romania este atat de instabila si de inoperanta incat eventuala iesire din criza a economiei mondiale nu va aduce corecturile necesare acestui segment problematic. In ciuda faptului ca raporturile de forte internationale influenteaza in moduri complexe dinamica micii noastre tari, specialistii pietei locale sunt de parere ca situatia actuala este efectul direct si incontestabil al unei crase[...]

Citeste mai mult
coming back soon