Yandex.Metrica

Clujul se pregateste de sarbatoare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Mai sunt inca 2 saptamani pana cand Cluj-Napoca se va schimba la fata. Pe 1 Decembrie, in cadrul manifestarilor ocazionate de Ziua Nationala a Romaniei, se vor aprinde luminile de sarbatoare in tot orasul. Programul va cuprinde, pe langa acest moment festiv, si o serie de concerte organizate pe scena ce va fi montata pentru prima data in Piata Unirii, spre deosebire de anii precedenti, si pe care vor urca ansambluri folclorice, iar finalul va apartine membrilor trupei Sistem.De asemenea, nu vor lipsi din programul zilei, slujba religioasa si depunerea de coroane de flori, expozitii si momente artistice. Seara se va incheia cu traditionala parada cu torte si apoi focurile de artificii din Piata Avram Iancu.

Site-ul oficial al Primariei ne informeaza ca pe strazile Clujului vom avea in acest an:
-turturi luminosi (albi) cu o lungime totala ce depaseste 7 Km;
-perdele luminoase in suprafata de peste 650 mp;
-lungime totala de sir luminos pentru arbori este de 10 km;
-56 de bannere luminoase de sezon;
-pe stalpi vor fi montate 419 de figurine diverse (inclusiv stelele 3D). Ca si noutate, 50% figurinele montate pe stalpi sunt noi si dinamice.

Culoarea dominanta a acestui an, aflam tot de pe site-ul Primariei, va fi albul.  Ca in fiecare an se asteapta un numar impresionant de participanti la evenimentele organizate de Primaria Cluj-Napoca, 1 Decembrie devenind pentru fiecare clujean, in fiecare an, un prilej de sarbatoare si de mandrie nationala.
1 Decembrie a devenit si a fost sarbatorita pentru prima data ca zi nationala a Romaniei in 1990. In ceea ce priveste semnificatia istorica, la 1 Decembrie 1918, in cadrul Adunarii Nationale desfasurata la Alba-Iulia, s-a hotarat Unirea Transilvaniei cu Romania. Astfel, dupa actiunile similare din cursul aceluiasi an(Basarabia in martie si Bucovina in noiembrie), la 1 Decembrie 1918 s-a creat Romania Mare.
Sursa:  www.primariaclujnapoca.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

11 banci acorda credite prin "Prima Casa 4"

Am fost informati saptamana trecuta ca CEC Bank si-a revizuit normele interne si ca, imediat ce va primi acordul BNR, va oferi primele credite clientilor care vor sa achizitioneze apartamente sau case in lipsa unui capital monetar personal. Reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii au declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca nu mai putin[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
coming back soon