Yandex.Metrica

Clujenii pot cere “protecţie imobiliară” pentru zonele în care locuiesc !!!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Primăria aşteaptă referinţe de la clujeni în legătură cu oraşul lor. Informaţiile vor fi folosite la întocmirea noului regulament urbanistic al municipiului.

Informaţiile vor fi folosite la întocmirea noului regulament urbanistic al municipiului. Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului are termen de finalizare în luna decembrie a acestui an. Primarul Sorin Apostu a anunţat că acest nou regulament urbanistic al oraşului va reglementa toate neconcordanţele zonale specifice vechiului PUG.

In acest sens, pe lângă tehnicile folosite de echipa care elaborează noul PUG, s-a convenit că un aport informaţional din partea clujenilor ar fi binevenit. Cetăţenii îşi vor putea procura formulare speciale de la sediile primăriilor de cartier sau de pe site-ul instituţiei, prin care vor oferi informaţii şi referinţe legate de zonele în care locuiesc.

Primarul Sorin Apostu şi arhitectul-şef al municipiului, Ligia Subţirică, au anunţat că o etapă importantă ce vizează elaborarea PUG s-a încheiat. “Este vorba despre dezbaterile publice pe diverse sectoare. Au avut loc şapte astfel de dezbateri pe domeniile învăţământ preuniversitar şi preşcolar, învăţământ universitar, economie urbană, cultură, patrimoniu, turism, reţele edilitare, servicii de sănătate şi cadru natural”, a transmis Subţirică.

Pasul următor se referă strict la munca de teren pe care trebuie să o execute echipa angajată în elaborarea noului PUG. “Se vor organiza ateliere de lucru pentru zone-cheie constituite ale oraşului în vederea stabilirii identităţilor, a profilului spaţial şi a elementelor de regulament de urbanism. Adică vrem să vedem potenţialul terenului, diferenţele între ceea ce prevede PUG vechi şi ceea ce există în realitate pe teren”, a afirmat Apostu.

El a adăugat că în acest mod se vor putea corecta toate neconcordanţele de zonă prevăzute în vechiul PUG. “în prezent, conform vechiului PUG, la fiecare colţ din oraş avem prevăzut câte un centru de cartier (CC). Aşa ceva nu va mai fi permis în noul regulament. Vă asigur că se vor lua în considerare toate reglementările necesare pentru toate unităţile teritoriale (UTR)”, a spus edilul.

Pentru ca baza de informaţii să fie cât mai detaliată, echipa de arhitecţi şi ingineri angajată să elaboreze noul PUG va putea beneficia şi de o serie de propuneri şi argumente care vor veni chiar din partea clujenilor

. “Vrem ca şi clujenii să îşi aducă contribuţia la elaborarea noului regulament urbanistic al municipiului. Astfel, din această vară îşi vor putea procura formularele noastre speciale şi vor putea oferi informaţii, recomandări, chiar şi sesizări legate de zonele în care locuiesc. Formularele vor fi disponibile la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, la primăriile de cartier, dar şi pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca”, a explicat Sorin Apostu.

La toamnă, toate aceste formulare vor ajunge la echipa de proiectare a PUG. Primarul a informat că termenul de predare a noului PUG este luna decembrie 2010. După ce va fi dezbătut şi aprobat în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) din cadrul primăriei, va fi introdus spre aprobare în consiliul local, urmând să devină principala lege în materie de urbanism.
Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Primaria "vaneaza" proprietati imobiliare cu statut problematic

Pare-se ca oficialii urbei clujene au purces la recuperarea terenurilor nefolosite sau folosite in regim ilegal, urmatoarea pe lista neagra fiind o proprietate de peste 3.000 de metri patrati, situata intr-o zona rezidentiala de lux. Cu alte cuvinte, consilierii locali si-au exprimat recent intentia de a discuta, in perioada imediat urmatoare, in marginea unui proiect de hotarare privind trecerea unui[...]

Citeste mai mult
coming back soon