Clujenii inchiriaza apartamente cu 2 camere

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati, via CityNews.ro, ca cetatenii din urbea clujeana prefera sa inchirieze apartamente cu 2 camere, ceea ce inseamna ca acest sector al pietei rezidentiale este usor instabil.

Mai mult decat atat, diferenta dintre cererea pentru apartamentele cu 2 camere si cea pentru apartamentele cu 3 camere este atat de mare incat piata chiriilor din Cluj-Napoca poate fi considerata, fara o prea mare marja de eroara, de-a dreptul inechitabila.

Conform declaratiilor consultantului imobiliar Catalin Priscornita ( Blitz Imobiliare), cererea apartamentelor cu 2 camere depaseste procentajul de 50%, mai mult de jumatate din piata chiriilor fiind dominata de acelasi spectru rezidential.

A inceput sa se simta o crestere in ceea ce priveste cererea pentru inchiriere. Acum incepe urcarea pe piata inchirierilor, inca suntem in acel gol din perioada verii, dar este pe final. Se simte un plus de interes. Daca vorbim despre preturi, acestea sunt ca si luna trecuta, insa se va simti o crestere cu aproximativ 15–20% incepand cu jumatatea lunii septembrie. Preturile medii sunt 200 de euro pentru o camera, 280 de euro pentru apartamentele cu doua camere si 320 de euro pentru cele cu trei camere”, sustine Catalin Priscornita.

Conform datelor oferite de agentia Blitz Imobiliare, cererea pentru apartamentele cu doua camere reprezinta 50,68 % din piata de inchirieri, pentru garsoniere si apartamente cu o camera – 32%, iar pentru cele cu trei si patru camere, cererea este de aproximativ 16%.

Septimiu Panait, consilier imobiliar la agentia Eumipa, sustine ca preturile au urcat deja, iar proprietarii fac diferenta intre studenti si familii. “

Eu ma ocup cel mai mult de zona Baciu. Aici avem apartamente cu o camera cu 150 de euro, insa proprietarii s-au obisnuit ca, daca e vorba de studenti sa le ceara mai mult si ajung la 170 de euro. Zona este cautata acum pentru ca exista transport in comun si toate apartamentele sun noi, blocuri izolate, deci au multe beneficii. Preturile sunt intre 150 – 170 euro pentru o camera, 200 – 250 pentru 2 camere si peste 300 pentru apartamentele cu 3 camere”, explica Semptimiu.

Sursa: CityNews.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.