Yandex.Metrica

Cluj sau judetul cu cele mai multe hoteluri si pensiuni scoase la vanzare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform unei analize a portalului imobiliare.ro, Cluj-Napoca se afla in topul oraselor cu cele mai multe hoteluri, moteluri si pensiuni scoase la vanzare.  In contextul in care suntem in plina si opulenta perioada estivala, aceasta neasteptata situatie a pietei unitatilor de agrement este aproape inexplicabila.

Avand, insa, in vedere ca ne resimtim de pe urma recesiunii, nimic din ceea ce se intampla acum pe piata imobiliara din Romania nu trebuie sa ne uimeasca. Totul cade sub incidenta instabilitatii si a ineficientei economiei locale.

Conform datelor livrate de reprezentantii portalului imobiliare.ro, numarul ofertelor de vanzare a hotelurilor si pensiunilor de pe litoral si din zonele de munte a scazut cu 70% la jumatatea anului, in plin sezon estival, fata de ianuarie, luna in care, in zonele turistice din Romania, existau 255 de hoteluri si pensiuni scoase la vanzare prin intermediul portalului.  In prezent numarul anunturilor pe acest segment este de 70.

In aceasta perioada a anului cele mai multe oferte sunt la Brasov (19,5%), Constanta (14,3%), Cluj (10,4%), Hunedoara (9,1%), Prahova si Timis (ambele cu 7,8%).

Revenind la realitatile imobiliare clujene, se pare ca o casa cu acces la Tarnita costa aproximativ 550.000 de euro, in timp Motelul Gilau a fost scos pe piata cu suma de start de 3,5 milioane euro.

Pe piata mai exista un motel situat la intrarea pe Autostrada Transilvania, in Gilău (28 de incaperi, 1,1 milioane de euro), si hotelul Somesul din Dej. Acesta din urma se vinde la pachet cu proiectul unui centru comercial, pentru 1,6 milioane de euro.

Proprietarii cer pe o pensiune de 20 de incaperi din Floresti 1,2 milioane de euro, iar o vila de 4 stele din zona centrala a municipiului Cluj-Napoca are un pret afisat de 2 milioane de euro. Ceva mai ieftin se poate achiziţiona o pensiune in Gruia (600.000 de euro) sau o casa de agrement langa lacul Tarnita (550.000 de euro).

Clujul nu se regaseste neaparat pe lista principalelor zone turistice din Romania, insa exista in zona un numar destul de mare de pensiuni. Micii investitori au supraestimat veniturile pe care le pot realiza din această activitate, iar sectorul turismului a fost si el atins de recesiune, ceea ce face ca multe din aceste investitii sa se regaseasca pe lista imobilelor scoase la vanzare“, sustine Daniel Crainic, director de marketing al Imobiliare.ro.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj sau Judetul cu cele mai multe locuinte construite in anii de criza

In actualul context de trista involutie a pietei imobiliare, ni se aduce la cunostinta faptul ca judetul Cluj este pe primul loc in clasamentul unitatilor administrativ-teritoriale cu cele mai multe locuinte construite in periada de criza economica. Potrivit unei analize efectuate de Econtext pe baza datelor furnizate de directiile judetene de statistica, Clujul se mandreste cu cea mai dinamica piata[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj - Nu exista cumparatori pentru hotelurile si pensiunile turistice scoase la vanzare

Piata imobiliara poate fi, in conditii „optime” de functionare, un spatiu al tuturor contradictiilor. In aceasta ordine de idei, suntem informati ca judetul Cluj, desi pe locul 3 in topul zonelor cu cea mai tentanta oferta de hoteluri si pensiuni turistice scoase la vanzare, nu se „mandreste” cu nicio tranzactie notabila incheiata in ultimii ani. Avand, insa, in vedere ca[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Preturile apartamentelor vechi sunt in continua scadere

Conform unui studiu realizat de compania de consultanta Darian, dinamica tranzactionala a sectorului apartamentelor vechi se inscrie pe un traiect descendent. Cu toate ca ritmul acestei scaderi este mai putin alert decat la inceputul anului, nu s-au inregistrat inca semne ale unei stabilizari a pietei imobiliare. Suntem, de asemenea, informati ca preturile de tranzactionare sunt relativ similare in Cluj-Napoca si[...]

Citeste mai mult
coming back soon