Yandex.Metrica

Cluj – Nu exista cumparatori pentru hotelurile si pensiunile turistice scoase la vanzare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara poate fi, in conditii „optime” de functionare, un spatiu al tuturor contradictiilor. In aceasta ordine de idei, suntem informati ca judetul Cluj, desi pe locul 3 in topul zonelor cu cea mai tentanta oferta de hoteluri si pensiuni turistice scoase la vanzare, nu se „mandreste” cu nicio tranzactie notabila incheiata in ultimii ani.

Avand, insa, in vedere ca oferta publica reprezinta doar varful aisbergului, cele mai multe unitati de agrement fiind scoase pe piata in secret, daca nu chiar intr-un mod cu totul clandestin, contradictia pe care o reprezinta Clujul devine cu atat mai percutanta.

Eu, personal, stiu de 15-18 hoteluri care sunt de vanzare la Cluj, iar publice avem 4-5”, a declarat agentul imobiliar Catalin Priscornita. „In anii trecuti judetul a fost suprasaturat de hoteluri si pensiuni, iar in prezent se resimte criza”.

Eminentele cenusii ale sectorului imobiliar sunt de parere ca penuria de cumparatori este cauzata, in mod evident, de recenta criza economica. Piata unitatilor de agrement, daca e sa creditam spusele diversilor consultanti, va inregistra salturi pozitive abia in momentul in care vor fi identificabile primele semne ale unei economii stabile.

Pana una alta, Clujul „musteste” de hoteluri si pensiuni turistice pe care nu le cumpara nimeni.

Hotelul Classic Royal din Cluj-Napoca, ai carui proprietari sunt italianul Luciano Lupini si Radu Paslaru, consulul onorific al Italiei la Cluj, se vinde cu 6 milioane de euro. Unitatea de 60 de camere din cartierul Gheorgheni a fost scoasa la vanzare anul trecut pentru pretul de 4,5- 5 milioane de euro.

Hotelul a fost catalogat la 3 stele, iar cei care se ocupa de tranzatia imobiliara se lauda ca are un grad de ocupare de 90%. Classic Royal a fost construit pe sapte niveluri, cu demisol, parter si cinci etaje, pe un teren de 1.033 mp si are o suprafata desfasurata de 5.432 mp.

Cea mai inalta cladire din Dej, Hotel Somesul, este de asemenea scoasa la vanzare, pretul fiind de 1,6 milioane de euro. Cu o suprafata utila de 4.800 mp, dispus pe mai multe nivele, hotelul este dotat cu 65 de camere cu baie fiecare, 5 apartamente, un restaurant de 200 de locuri, o terasa de 100 de locuri si doua saloane selecte. Terenul pe care este amplasata constructia are o suprafata de 3.700 de metri patrati.

Un alt complex turistic scos la vanzare este Motelul Gilau, la 3,5 milioane de euro. Vila Europa a trecut, de asemenea, pe lista unitatilor de agrement scoase pe piata.

Clujul ocupa locul al treilea in topul judetelor cu cele mai multe hoteluri si pensiuni scoase la vanzare. Dupa Brasov, cu 19,5% din oferte si Constanta (14,3%), Clujul vine cu cele mai multe oferte de spatii destinate turismului – 10,4%, potrivit topului imobiliare.ro.

Cea mai mare tranzactie pe piata hoteliera clujeana s-a incheiat in urma cu doi ani, in 2009. West City Hotel a fost vandut pentru 12 milioane, iar cumparatorul a fost Elena Grec, din Targu Mures, care a facut parte din Consiliul de Administratie al Bere Mures.

Sursa: CityNews.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj sau judetul cu cele mai multe hoteluri si pensiuni scoase la vanzare

Conform unei analize a portalului imobiliare.ro, Cluj-Napoca se afla in topul oraselor cu cele mai multe hoteluri, moteluri si pensiuni scoase la vanzare.  In contextul in care suntem in plina si opulenta perioada estivala, aceasta neasteptata situatie a pietei unitatilor de agrement este aproape inexplicabila. Avand, insa, in vedere ca ne resimtim de pe urma recesiunii, nimic din ceea ce[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Salt de 9% pe piata imobiliara

Suntem informati ca piata imobiliara o duce mai bine decat credeam. Cei de la ANCPI ne informeaza ca in ultimele luni s-au inregistrat cu 17.000 mai multe contracte de vanzare-cumparare decat in ultima perioada a anului 2010, ceea ce inseamna ca dinamica tranzactionala a saltat cu nu mai putin de 9%, fapt deosebit de imbucurator in conditiile in care vocile[...]

Citeste mai mult
coming back soon