Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: urbanistii primariei au aprobat cladirea de birouri Iulius Group

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

„Ziua de Cluj” ne informeaza ca proiectul de birouri propus de Iulius Group pe malul lacului din Gheorgheni a fost avizat ieri de Comisia de Amenajare a Teritoriului si Urbanism din cadrul primariei.

In ciuda faptului ca foarte prospera companie „responsabila” de Iulius Mall intentioneaza, inca de anul trecut, sa demareze lucrarile la respectivul imobil, lucrurile au fost tergiversate pe motiv ca reprezentantii Iulius Group nu au binevoit a informa Consiliul Judetean Cluj in ceea ce priveste acest proiect de extindere.

Terenul pe care s-au construit mallul si birourile, intr-un ansamblu de 155.000 de mp, apartine complexului Univers T, aflat sub autoritatea CJ. Acum ca mai marii Consiliului Judetean au fost informati, proiectul a fost pliat mult mai eficient pe teren, dupa ce s-a renuntat la cateva ataje.

Arhitectii din CTATU au avizat ieri noua varianta a proiectului de birouri.

Proiectantii de la Arhimar au informat ca proiectul vizeaza amenajarea unei cladiri cu demisol, parter, patru etaje si etaj retras care va adaposti spatii de birouri. La demisol se vor amenaja parcari, iar in zona sunt propuse alei pietonale si spatii verzi, plus circulatii auto, dar si un restaurant la parter.

Primarul Sorin Apostu a declarat ca varianta propusa de Arhimar de aceasta data este foarte buna, intrucat rezolva zona de promenada de pe malul lacului din Gheorgheni si vizeaza si amenajarea unei piste de alergare si role in zona, pe care municipalitatea o doreste de mult.

Pentru ca este vorba despre o cladire in zona locului, arhitectii din comisie au cerut fatade transparente, mai ales spre lac si au solicitat ca viitoarea constructie sa nu fie umbrita cu vegetatie pe fatada dinspre luciul de apa.

De asemenea, arhitectii din CTATU au mai cerut proiectantilor sa se rununte la parcarile de la sol propuse.

“Lucrarile la cladirea de birouri dezvoltata de compania Iulius Group in vecinatatea Iulius Mall vor demara, cel mai probabil, in primavara anului viitor. Investitia este estimata la aproximativ 20 de milioane de euro”, au transmis oficialii Iulius.

Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa asteptam cu interes noile constructii „marca” Iulius.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Iulius Mall isi extinde investitia din Cluj-Napoca!

Grupul Iulius este foarte aproape de a-si extinde investitia de pe malul lacului din Gheorgheni cu alte doua cladiri de birouri. Proiectul urbanistic pentru cele doua cladiri, Tower Business Center si Lake Side Business Center, a obtinut deja avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism(CTATU) si urmeaza sa obtina acordul Consiliului Judetean, acesta fiind proprietarul de drept al[...]

Citeste mai mult
Avem un parc nou in Cluj-Napoca. Vezi cat a costat si ce personalitati au participat la festivitatea de deschidere!
Acum 7 ani 0 Comentarii

Avem un parc nou in Cluj-Napoca. Vezi cat a costat si ce personalitati au participat la festivitatea de deschidere!

S-a taiat panglica la noul parc al Clujului, amenajat de Iulius Grup in vecinatatea complexului comercial din cartierul Gheorgheni. Iulius Parc, asa cum se numeste noul loc de agrement, cuprinde lacul si zona verde din jurul sau, amenajata cu 10.000 de metri patrati de gazon pentru trafic intens si 18.000 de arbusti si arbori. Parcul presupune de asemenea si un[...]

Citeste mai mult
coming back soon