Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Urbanistii Primariei aproba proiectul Mitropoliei

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Reprezentantii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU), desi nu intru totul satisfacuti de caracteristicile proiectului, au aprobat campusul conceput de catre Mitropolie pe strada Coastei, pe amplasamentul obtinut de la Primaria Cluj-Napoca.

Mitropolitul Andrei Andreicut a declarat, saptamana aceasta, ca intentioneaza sa dea startul lucrarilor in aceasta vara, cu banii proprii ai eparhiei, urmand ca cea de-a doua etapa a constructiei sa fie finantata prin intermediul fondurilor guvernamentale.

Proiectantii de la Constrex, responsabili de viitoarele lucrari, au revenit, ieri, in sedinta de urbanism cu propunerea de mobilare a celor 4.000 de metri patrati obtinuti cu titlu gratuit de Mitropolia Clujului in luna mai pentru amenajarea unui complex teologic ortodox care sa includa sediile Seminarului si Facultatii de Teologie, dar si spatii de cazare pentru studenti.

Chiar daca s-au operat retrageri ale cladirilor fata de zona de case de pe strada Ineu si s-au rezolvat accesele pietonele aferente complexului si aleile pietonale din interior, varianta propusa nu a placut arhitectilor CTATU.

Daca proiectul ar mai reveni de trei ori, atunci cu siguranta ar iesi ceva foarte bun. In continuare cred ca nu s-a folosit terenul la potential maxim si ca este slab construit. Noi nu avem ceva impotriva acestui proiect, cum s-a vehiculat in ultimele zile. Doar vrem sa iasa ceva cat mai bun“, a declarat arhitectul Adrian Iancu, membru CTATU.

Arhitectul Eugen Panescu, prezent doar la prima prezentare a proiectului in cadrul comisiei, a explicat ca observa o imbunatatire arhitecturala, in sensul ca ansamblul nu mai aduce cu o cladire de birouri, dar sustine ca ar fi optat pentru o amplasare mai fragmentata a functiunilor pe teren.

Arhitectul Mihaela Agachi a intervenit si a subliniat ca la a doua prezentare a proiectului s-a solicitat un masiv construit si legarea celor trei corpuri de cladire propuse pe teren pentru a crea o imagine unitara pentru respectivul complex teologic.

Arhitecţii au mai solicitat micsorarea regimului de inaltime pe latura invecinata cu blocul de opt etaje din zona Coastei, dar si modificarea amplasamentului cladirii din fata in asa fel incat sa fie vizibila la urcare, panta de acces fiind una pronuntata.

Vegetatia din zona este mult mai generoasa decat ati configurat-o dumneavoastra pe planse. Ce ne intereseaza pe noi este sa proiectati scarile de acces catre zona Coastei inainte. Acestea sunt accesibile publicului. In stanga, la urcare este ansamblul teologic, iar in dreapta, un parc de fitness pe care deja l-am facut“, a subliniat primarul Sorin Apostu.

Acestea fiind spuse, trebuie remarcat ca proiectul este departe de a fi aprobat in totalitate, urmand ca, in viitoare sedinte CTATU, sa se aduca modificari mai mult sau mai putin ample.

Domnii care au observat imperfectiuni ale proiectului, fie si dansii cetateni ai acestui oras, trebuie sa gaseasca solutii pozitive si constructive ca sa ajungem sa putem demara toata lucrarea. Adica intentia noastra este sa demaram in aceasta vara, in aceasta toamna construirea campusului Nicolae Ivan. Inca o data, orice om de buna-credinta isi da seama ca lumea in care traim noi este plina de lucruri rele care se intampla, iar rezolvarea vine tot de acolo, dintr-o asezare spirituala normala. Si pentru o astfel de asezare avem nevoie de o scoala normala“, a declarat Andrei Andreicut.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Biserica Penticostala "Logos" a primit avizul Comisiei de Urbanism

Cei de la CityNews.ro ne informeaza ca specialistii Comisiei de Urbanism s-au intrunit recent intru analizarea proiectului unei biserici penticostale si a unui ansablu de locuinte, au deliberat intens si au ajuns, intr-un final, la concluzia ca amplasarea lacasului de cult fata de strada unde se face accestul este inoperanta. Cu toate acestea, proiectul a fost avizat, urmand sa se[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Un nou investitor privat vrea sa construiasca blocuri pe strada Eugen Ionesco

Se pare ca dezvoltatorii imobiliari sunt completamente indiferenti la exigentele arhitecturale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca un investitor privat a propus in sedinta Comisiei Tehnice a Teritoriului si Urbanism (CTATU) construirea a doua imobile multifamiliale pe strada Eugen Ionescu. Aceasta noua tentativa de ridicare a unor cladiri de locuinte colective este in directa si[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Primaria Cluj-Napoca a aprobat parkingul de la aeroport

Ziua de Cluj ne informeaza ca proiectul parkingului suprateran din incinta Aeroportului International Cluj-Napoca a fost aprobat, ieri, de reprezentantii primariei in cadrul sedintei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism. Avizul a fost acordat abia dupa ce proiectantii au operat modificarile necesare documentatiei prezentate in fata comisiei saptamana trecuta. Arhitectii si urbanistii clujului au trecut proiectul prin filtrul[...]

Citeste mai mult
coming back soon