Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Un nou investitor privat vrea sa construiasca blocuri pe strada Eugen Ionesco

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Se pare ca dezvoltatorii imobiliari sunt completamente indiferenti la exigentele arhitecturale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca un investitor privat a propus in sedinta Comisiei Tehnice a Teritoriului si Urbanism (CTATU) construirea a doua imobile multifamiliale pe strada Eugen Ionescu.

Aceasta noua tentativa de ridicare a unor cladiri de locuinte colective este in directa si totala contradictie cu sentintele urbanistilor clujeni, acestia considerand ca strada Eugen Ionesco este esentialmente incompatibila cu ansamblurile rezidentiale, zona fiind populata doar de locuinte unifamilale, adicatealea de case.

Proiectul vizeaza construirea a doua imobile de locuinte multifamiliale, cu demisol, parter si doua etaje pe str. E. Ionescu nr. 51.

Reprezentantul a cinci proprietari de parcele din zona a fost prezent pentru a prezenta pozitia vecinilor.

In zona exista un PUD in vigoare ce prevede locuinte unifamiliale. Infrastructura strazii de servitute este dimensionata in acord cu acest PUD ce prevede locuinte unifamiliale. Eu reprezint cinci proprietari care vor sa construiasca case. Unii au autorizatii, altii sunt in curs de a le obtine. In plus, sase locuri de parcare prevazute pentru sase apartamente sunt insuficiente. Vizitatorii unde parcheaza? Ne vom trezi cu masini in fata portii. Cand am cumparat terenul, am luat in considerare faptul ca zona este una de case. Nu vrem sa ne trezim cu un bloc in fata“, a intervenit Vasile Gavrila, unul dintre proprietarii din zona.

Arhitectul Sorin Scripcariu, cel care a prezentat proiectul cu cele doua blocuri de la nr. 51, a precizat ca incadrarea zonei in Unitate Teritoriala de Referinta L3c (zona de locuinte individuale si colective mici) permite functiunea propusa.

In final, arhitectul Mihaela Agachi a votat impotriva propunerii, iar alti patru membri ai comisiei s-au abtinut de la vot, asa ca proiectul nu a primit avizul CTATU. ]

In urma cu trei saptamani, un alt beneficiar privat solicita aviz pentru doua cladiri cu parter si doua etaje, pe o parcela de 1.500 mp, si realizarea a cate sase apartamente in imobil, tot pe str. E. Ionescu. Propunerea nu a fost definitiv respinsa, dar urbanistii au solicitat intocmirea unui Plan Urbanistic Zonal, avand in vedere ca era vorba despre un teren neurbanizat, unde anterior au fost construite case.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon