Yandex.Metrica

Cluj-Napoca sau Spatii comerciale la parterele blocurilor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Se pare ca proprietarii ansamblurilor rezidentiale din Cluj-Napoca sunt, in genere, de acord cu amplasarea la strada a spatiilor comerciale. Cu alte cuvinte, companiile si firmele in cautare, pana acum disperata, de spatii pentru diverse activitati de factura tranzactionala se pot relaxa, dezvoltatorii imobiliari fiind mai mult decat dispusi sa inchirieze anumite portiuni ale imobilelor recent construite.

In aceeasi ordine de idei, suntem informati ca se incheie contracte inclusiv cu proprietarii de cladiri inca nefinalizate. Cererea este mare iar romanii au inteles ca trecem printr-o trista perioada in care suntem obligati sa stoarcem bani si din piatra seaca.

Principalii clienti vizati de operatori sunt locatarii imobilelor unde sunt disponibile spatiile de la parter, dar si vecinii de proiecte rezidentiale, in cazul in care in apropiere exista mai multe blocuri sau daca acestea au acces la zone cu trafic.

In noul bloc pe care dezvoltatorii de la Coratim il ridica langa imobilul deja construit pe Calea Turzii, 966 mp de la parter sunt rezervaţi unui spatiu comercial. Operatori din domeniul alimentar si farmaceutic sunt interesati de ocuparea suprafetelor de la parterul cladirii unde se estimeaza ca vor locui peste 180 de persoane, dupa finalizarea proiectului.

Inca nu avem clienti pentru aceste suprafete, dar exista discutii in derulare. Interes este pentru un magazin alimentar si farmacie. Cred ca pana la finalul anului, cel tarziu pana in primavara aceste spatii vor fi ocupate. Trebuie sa mai prinda contur ansamblul, amenajarile exterioare. Cel mai bine s-ar potrivi un magazin alimentar, o cafenea si o farmacie. Este nevoie de asa ceva in zona: in fiecare din celelalte doua blocuri pe care le-am facut locuiesc 180-190 de persoane, iar in cladirea noua vom avea tot cam 180“, a mentionat Daniel Dumitras, asociat al Coratim.

Planuri de servicii conexe locuirii sunt si in cartierul Buna Ziua, una dintre extensiile recente ale municipiului, zona invadata de locuinte, dar unde in ultimii ani au inceput sa apara si alte functiuni, gen magazine alimentare sau restaurante.

Vecinii de la Trustul CRE, care au in santier extinderea ansamblului Bella Park tot la strada Buna Ziua, fac planuri pentru un spatiu comerical de 500 mp. Dezvoltatorii considerau initial ca spatiul si zona creeaza conditiile necesare unui restaurant sau unei clinici particulare.

Nu se stie exact ce destinatie va avea acest spatiu, avem acum in derulare negocieri pentru aceasta suprafata“, au mentionat reprezentantii dezvoltatorului.

In zona Plopilor, unde sunt in lucru si alte cladiri rezidentiale, locatarii din blocul Prima Rom vor avea la parterul imobilului o prezenta cu specific international: un restaurant japonez. De altfel, proiectul a fost realizat sub denumirea de centru de arta si cultura japoneză si dispune si de alte spatii pentru o astfel de destinatie.

Sala de sporturi japoneze functioneaza deja, la mezanin birourile sunt ocupate, iar restaurantul japonez urmeaza sa se faca“, a mentionat Catalin Rus, manager al departamentului rezidential la agentia Maxintermedia.

Sursa: Ziua de Cluj
Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Studentii, "responsabili" de 90% din totalul inchirierilor din Cluj-Napoca

Asa cum era de asteptat, piata chiriilor din Cluj-Napoca se invarte, la inceput de an universitar, in jurul preferintelor si exigentelor studentilor, situatie aparent inexplicabila daca luam in considerare faptul ca preturile apartamentor din localitatile din proximitatea urbei sunt cu pana la 50% mai mici. Dezvoltatorii imobiliari au investit intens in zonele din Floresti si Apahida, costurile de achizitie a[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.