Yandex.Metrica

Cluj-Napoca sau Primul bloc reabilitat termic prin programul subventionat de stat

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fost informati recent ca programul de reabilitare termica a locuintelor va fi demarat prin intermediul institutiilor financiare, statul neavand suficiente fonduri pentru a suporta vastele cheltuieli de unul singur.

Astfel, sumele necesare finalizarii proiectului vor fi asigurate de bancile care decid sa participe la acest program, iar dobanzile vor fi suportate in totalitate de Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Acestea fiind spuse, ni se aduce la cunostinta ca primul imobil din tara reabilitat prin intermediul acestui program este, intamplator, si cel mai mare imobil din Romania. Blocul are nu mai putin de 380 apartamente si se afla in Cluj-Napoca, pe strada Primaverii.

Costul cheltuielilor unui apartament izolat termic scade cu 40% in timpul iernii. In cinci luni de iarna se fac economii de 35 de lei, iar rata bancara pe care trebuie sa o achite fiecare proprietar, la un apartament de o camera, este de 30 de lei. Dupa 5 ani ramai si cu banii, si cu casa izolata termic. Pretul de vanzare a apartamentului creste cu 20%“, a declarat primarul Sorin Apostu, cu referire la programul de finantare a reabilitarii termice, operat de minister prin CEC Bank.

Imobilul cu pricina are, printre altele, si cea mai mare asociatie de locatari din Cluj, fapt care a mai temperat din entuziasmul oficialilor locali, avand in vedere ca incheierea contractului a necesitat acordul majoritatii proprietarilor.

A fost un dosar complex, a trebuit sa ne intalnim cu fiecare beneficiar in parte, pentru ca decizia de contractare se poate lua cu cel putin 90% dintre beneficiari. Dar oamenii au inteles ca, daca folosesc sisteme profesionale de reabilitare, poti ajunge la acel procent de 40% reducere la factura“, spun oficialii bancii, adaugand ca nu intamplator acest imobil este primul reabilitat prin intermediul acestui program. „…pentru ca orasul Cluj-Napoca are carte funciara pentru 98% dintre imobile si, in plus, populatia de aici este putin mai constienta.

Acest program de reabilitare termica a locuintelor se dovedeste a fi mai mult decat avantajos pentru proprietarii romani.

Beneficiarii nu platesc dobanda. Este ca un credit gratis, pentru ca nu are dobanda, aceasta este suportata de minister“, a explicat directorul CEC Bank Cluj, Dorel Cotet.

Suntem, de asemenea, informati ca lucrarile la acest imobil costa nu mai mult de doua milioane de lei.

Alte cinci dosare de reabilitare termica a  blocurilor din Cluj, in cadrul programului subventionat de minister, se afla, in acest moment, in lucru.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

ANL-istii spera sa ocoleasca Prima Casa!

Organizatia Tinerilor din Blocurile Agentiei Nationale pentru Locuinte a inaintat Parlamentului un proiect de lege prin care chiriasii din blocurile agentiei vor avea posibilitatea sa le achizitioneze in rate direct de la stat. In cazul in care legea va fi adoptata, programul Prima Casa si bancile participante la program vor primi o lovitura grea. Statul ar castiga din rate 40[...]

Citeste mai mult
coming back soon