fbpx Yandex.Metrica

Cluj-Napoca sau “Mai putin de 20% locuinte asigurate impotriva dezastrelor”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informatii ca bravii locuitori ai municipiului Cluj-Napoca sunt perfect indiferenti la programul national de asigurare a locuintelor. Altfel spus, ii lasa rece atat beneficiile acestui demers cat si amenzile aplicabile in cazul nerespectarii exigentelor impuse de lege.

In ciuda faptului ca autoritatile locale au dreptul de a-i amenda pe cei care nu-si asigura proprietatile la timp –  amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei -, clujenii nu par a fi deloc impresionati.

Astfel, de cand li s-a adus la cunostinta ca nerespectarea legii va aduce cu sine pedepse monetare deloc neglijabile, mai putin de 1.000 de cetateni ai urbei clujene au catadicsit sa-si asigure locuintele.

Nu este nevoie de un apel direct la datele celor mai recente statistici pentru a ajunge la concluzia ca locuitorii Clujului sunt complet refractari la proiectul guvernamental.

Potrivit datelor Pool-ului de Asigurari Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) Romania, pana in acest moment in Cluj au fost incheiate 18.407 polite, cu numai 714 mai mult decat la jumatatea lunii august.

Reprezentantii municipalitatii au declarat luna trecuta ca vor initia o campanie de informare la nivel local, astfel incat toti clujenii sa fie constienti ca de obligativitatea respectivelor asigurari.

Potrivit reprezentantilor Primariei Cluj-Napoca, dupa incheierea acestei campanii, adica in urmatoarele saptamani, vor incepe si verificarile si vor fi acordate sanctiuni celor care nu au incheiat o polita de asigurare obligatorie a locuintei.

Procentul celor care si-au asigurat locuintele ajunge la aproximativ 20%.

Situatia este la fel de proasta si in restul tarii. Marius Bulugea, directorul general PAID, a declarat recent ca aplicarea de amenzi se va dovedi completamente inoperanta, cetatenii romani fiind mai receptivi la discursurile benigne decat la actiunile punitive.

Mai mult decat atat, pare-se ca de esecul acestei campanii nationale sunt responsabile tocmai primariile, Bulugea sustinand ca reprezentantii acestora ar fi trebuit sa se implice mai mult in procesul de motivare a cetatenilor.

Desi oficialii responsabili de buna si echitabila aplicare a acestei legi s-au asteptat la un procent de 15-20% proprietati asigurate pana la primul termen scadent, doar 8% dintre romani au incheiat politele cu pricina.

Sursa: CityNews.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Autoritatile locale purced la amendarea celor care nu si-au asigurat locuintele

Conform datelor livrate de reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, s-au achitat de obligatia de a-si plati politele aproximativ 18.000 de locuitori ai urbei clujene, adicatelea prea putini pentru a fi relevanti la nivel national. In ciuda faptului ca termenul limita pentru asigurarea locuintelor a fost 5 august, ziua cu pricina trecand peste noi cam de multisor, niciun "intarziat"[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Centura Clujului va fi gata la sfarsitul lunii iulie

Premierul Emil Boc a declarat recent ca lucrarile la varianta de ocolire nord-est a municipiului Cluj-Napoca vor fi definitivate cel tarziu la sfarsitului lunii iulie a acestui an. Desi oficialii guvernamentali sunt obisnuiti sa faca predictii nefondate pornind de la informatii livrate de varii surse mai mult sau mai putin legitime, Emil Boc pare sa fie autentic interesat de acest[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Primaria, Consiliului Local si CFR se judeca pentru un teren de la periferia municipiului

Cei de la NewsIn ne informeaza ca Regionala de Cai Ferate Cluj, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca se judeca intens si cu spor pentru recunoasterea posesiei unui teren de la periferia municipiului, teren ocupat, momentan, de aproximativ 450 de romi. Se pare ca CFR a inaintat acum cateva luni o cerere de ordonanta presedintiala in speranta ca problema va fi[...]

Citeste mai mult
coming back soon