Yandex.Metrica

Cluj-Napoca sau Capitala Culturala Europeana

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ni se aduce la cunostinta ca Vasile Puscas, fostul negociator-sef al Romaniei pentru aderarea in UE, se va ocupa de obtinerea titlului de Capitala Europenea a municipiului Cluj-Napoca.

Sorin Apostu a declarat, in acest sens, ca o alta propunere pe care a primit-o se refera la cooptarea unor localitati din judet, cu potential cultural si turistic.

Primrul a mai afirmat ca, desi nu s-au emis prea multe date cu privire la activitatea Asociatiei “Cluj-Napoca 2020 – Capitala Culturala Europeana“, atat Consiliul Director cat si comisiile speciale sectoriale s-au intrunit in mai multe randuri.

Ce pot sa spun cu siguranta este ca vom avea cea mai buna strategie culturala si cei mai buni ambasadori. Nu cred ca va exista vreun alt oras care sa ne poata concura in demersul obtinerii titlului de capitala culturala europeana“, a apreciat Apostu, adaugand ca membrii Consiliului Director din cadrul Asociatiei “Cluj-Napoca 2020 – Capitala Culturala Europeana” l-au desemnat pe profesorul Vasile Puscas drept coordonator al grupului de lobby, pentru promovarea proiectului clujean la nivel national si european.

La inceputul anului 2012, membri ai asociatiei impreuna cu domnul Vasile Puscas vor purta discutii la Bruxelles cu reprezentanti ai institutiilor europene pentru a prezenta proiectul Clujului“, a spus primarul.

La ultima intrunire a Consiliului Director al asociatiei s-a propus ca in acest proiect sa fie atrase si o serie de localitati vecine cu municipiul Cluj-Napoca, care prezinta potential cultural si turistic sau care dispun de o infrastructura care sa faca posibila desfasurarea activitatilor culturale.

Si alte orase europene, precum Essen, au procedat la fel, folosindu-se de potentialul turistic si de infrastructura culturala pe care au gasit-o in localitatile invecinate. Este un model bun de urmat, mai ales ca noi suntem oricum uniti intr-o asociatie metropolitana“, a comentat edilul.

Cele sapte comisii sectoriale, formate pe langa Asociaţia “Cluj-Napoca 2020 – Capitala Culturala Europeana”, s-au angajat sa definitiveze pana la sfarsitul anului procesul de analiza strategica asupra diferitelor sectoare din arta/cultura clujeana si sa finalizeze inventarul potentialului cultural.

Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 4 ani 0 Comentarii

Primaria vrea sa achizitioneze Casa Matei Corvin!

In cadrul unui schimb interesant de imobile, Primaria Cluj va achizitiona Casa Matei Corvin(Casa Matia), in contextul candidaturii Clujului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Astfel Universitatea de Arta si Design, proprietara imobilului, urmeaza sa-l cedeze primariei in schimbul altor cladiri, una dintre ele fiind chiar cea in care se afla in acest moment in chirie. "Casa Matei[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 4 ani 0 Comentarii

Blitz Imobiliare este noul partener al Youth@Cluj-Napoca 2015

Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului s-a bucurat până acum de parteneri de încredere, alături de care am construit colaborări strategice, pe termen lung, spre beneficiul sectorului de tineret și al programului Cluj 2015. Ne bucurăm să anunțăm astăzi cel mai nou partener Youth@Cluj-Napoca 2015 - Blitz Imobiliare. Blitz Imobiliare, compania imobiliară cu cea mai mare ascensiune în ultimii ani[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.