Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Primaria purcede la asigurarea locuintelor din proprietate

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca administratia locala clujeana a purces cu entuziasm nedisimulat la asigurarea locuintelor din proprietate. Avand in vedere ca banii din bugetul primariei nu pot fi cheltuiti arbitrar, cel putin nu in mod legal, oficialii au fost nevoiti sa organizeze o licitatie de mare anvergura.

Astfel, cele 2.000 de locuinte isi vor gasi asiguratorul abia la inceputul lunii septembrie, data la care a fost stabilita mai sus mentionata licitatie.

Conform legii, asigurarile sunt 20 de euro pe an în cazul constructiilor din caramida si 10 euro pe an pentru cele din alte materiale. Noi avem in patrimoniu, conform ultimei evaluari, 2.000 de imobile care trebuie asigurate. Pentru ca asigurarile pentru locuinte sunt obligatorii, am prins sume in buget pentru a respecta legea. Avem 30.000 de lei in buget, dar capitolul se poate suplimenta. Per total, asigurarile sunt in valoare de 315.000 de euro. Suma nu putem sa o cheltuim, conform legii, fara licitatie“, a explicat purtatorul de cuvant al primariei, Oana Buzatu.

Se pare ca administratia locala s-a aflat, initial, in imposibilitatea de a demara licitatia pentru ca nu putea face departajarea asiguratorilor.

Merita mentionat faptul ca reprezentantii primariei au incercat, si incearca in continuare, sa se achite de aceasta datoria de a-si asigura locuintele alocand cele mai mici sume posibile.

In urma negocierilor cu firmele care presteaza serviciile de asigure, s-a ajuns la concluzia ca exista posibilitatea coborarii plafonului maxim al asigurarii, avand in vedere ca in propozitie este vorba despre un contract cu statul.

Vom scoate la licitatie contractul pentru asigurarea celor 2.000 de locuinte din proprietatea primariei. Licitatia va avea loc la inceputul lunii septembrie. Sunt 12 firme agreate si va castiga cine va oferi pretul cel mai bun“, a adaugat purtatorul de cuvant al primariei.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Administratiei si Internelor, proprietarii care nu incheie polite obligatorii de asigurare a locuintelor sunt pasibili de amenda. Sanctiunile sunt intre 100 si 500 de lei si pot fi aplicate de primari.

Trebuie sa respectam si noi legislatia. Deocamdata nu am trecut la efectuarea de controale si nu am aplicat amenzi proprietarilor care nu si-au asigurat inca locuintele“, a mai spus Oana Buzatu.

Sursa: Ziua de Cluj
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Primaria isi asigura locuintele din patrimoniu

Am fost informati, acum cateva saptamani, ca administratia locala clujeana urmeaza sa-si asigure locuintele din patrimoniu, reprezentantii oficialilor declarand ca s-au alocat respectarii acestei exigente nu mai putin de 30.000 lei. Primaria a primit, pana in acest moment, nu mai putin de patru oferte. Astfel, BCR Asigurari, Carpatica si Astra Asigurari asigura o locuinta cu 85 de lei pe an,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca, pe locul doi in topul celor mai scumpe orase din Romania

Sectorul rezidential a ajuns la limita-i cea mai de jos, sau cel putin aceasta este opinia specialistilor de la compania de evaluare Darian. Aceasta informatie, in ciuda “miresmei” apocaliptice, este, de fapt, de foarte bun augur. In contextul in care preturile apartamentelor au scazut in ritm sustinut, faptul ca mai jos de-atat nu se poate reprezinta prima si singura realitate[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj sau Judetul cu cele mai multe locuinte construite in anii de criza

In actualul context de trista involutie a pietei imobiliare, ni se aduce la cunostinta faptul ca judetul Cluj este pe primul loc in clasamentul unitatilor administrativ-teritoriale cu cele mai multe locuinte construite in periada de criza economica. Potrivit unei analize efectuate de Econtext pe baza datelor furnizate de directiile judetene de statistica, Clujul se mandreste cu cea mai dinamica piata[...]

Citeste mai mult
coming back soon