Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Primaria isi asigura locuintele din patrimoniu

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fost informati, acum cateva saptamani, ca administratia locala clujeana urmeaza sa-si asigure locuintele din patrimoniu, reprezentantii oficialilor declarand ca s-au alocat respectarii acestei exigente nu mai putin de 30.000 lei.

Primaria a primit, pana in acest moment, nu mai putin de patru oferte. Astfel, BCR Asigurari, Carpatica si Astra Asigurari asigura o locuinta cu 85 de lei pe an, in timp ce Asirom propune suma mimina de 59,5 lei.

Contractul pus la bataie de primaria clujeana la inceputul lunii septembrie a vizat incheierea de asigurari obligatorii in caz de cutremur de pamant, inundatie, prabusire si alunecare de teren pentru locuintele din patrimoniu.

In plus, prin caietul de sarcini s-a solicitat acoperirea a incă 20 de puncte de risc: incendiu, trasnet, explozie, caderea de corpuri ( de tip aeronave sau parti ale acestora) pe cladiri, grindina, ploaie torentiala, furtuna, uragan, tornada, greutatea stratului de zapada, avalanse de zapada, greve, revolte, tulburari civile, vandalism, avarii la instalatii, coliziune cu autovehicule, boom sonic, cheltuielile necesare efectuate de asigurat in vederea limitarii pagubelor produse de riscuri asigurate, cheltuielile de investigatie si de constatare a pagubei, cheltuieli pentru deplasare in scopul reconditionării sau inlocuirii de bunuri asigurate.

In ciuda pretului scazut, oferta celor de la Asirom acopera, conform celor declarate de reprezentantii administratiei locale,toate cele 20 de riscuri suplimentare, ceea ce inseamna ca BCR Asigurari, Carpatica si Astra au cam pierdut partida.

Fiecare societatea va fi punctata conform cerintelor din caietul de sarcini, urmand sa stabilim castigatorul si sa incheiem contractul pentru asigurarea locuintelor din proprietate. Noi avem in patrimoniu, conform ultimei evaluari, 2.000 de imobile care trebuie asigurate, printre care se afla si locuintele sociale si cele ANL de pe Blajului, Timisului, Rodnei, Mehedinti, Taberei, Cojocnei sau Calea Floresti. Pentru ca asigurarile pentru locuinte sunt obligatorii, am prins sume in buget pentru a respecta legea. Avem 30.000 de lei in buget, dar capitolul se poate suplimenta. Conform preturilor de la licitatie, asigurarile ne vor costa de la 27.000 de euro la peste 39.000 de euro pe an pentru toate cele 2.000 de locuinte“, a explicat purtatorul de cuvant al primariei, Oana Buzatu.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Primaria purcede la asigurarea locuintelor din proprietate

Suntem informati ca administratia locala clujeana a purces cu entuziasm nedisimulat la asigurarea locuintelor din proprietate. Avand in vedere ca banii din bugetul primariei nu pot fi cheltuiti arbitrar, cel putin nu in mod legal, oficialii au fost nevoiti sa organizeze o licitatie de mare anvergura. Astfel, cele 2.000 de locuinte isi vor gasi asiguratorul abia la inceputul lunii septembrie,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca sau "Mai putin de 20% locuinte asigurate impotriva dezastrelor"

Suntem informatii ca bravii locuitori ai municipiului Cluj-Napoca sunt perfect indiferenti la programul national de asigurare a locuintelor. Altfel spus, ii lasa rece atat beneficiile acestui demers cat si amenzile aplicabile in cazul nerespectarii exigentelor impuse de lege. In ciuda faptului ca autoritatile locale au dreptul de a-i amenda pe cei care nu-si asigura proprietatile la timp -  amenzi cuprinse[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Se vinde Hotelul Continental!

Dupa un an de licitatii esuate, la care nu s-a prezentat nici macar un cumparator interesat, dupa ce nici primaria nu si-a activat dreptul de preemtiune asupra cladirii in care a functionat Hotelul Continental, s-a trecut la faza vanzarii directe ca urmare a unei oferte ce a fost depusa. 5 milioane de euro este oferta inaintata de omul de afaceri[...]

Citeste mai mult
coming back soon