Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Primaria, Consiliului Local si CFR se judeca pentru un teren de la periferia municipiului

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cei de la NewsIn ne informeaza ca Regionala de Cai Ferate Cluj, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca se judeca intens si cu spor pentru recunoasterea posesiei unui teren de la periferia municipiului, teren ocupat, momentan, de aproximativ 450 de romi.

Se pare ca CFR a inaintat acum cateva luni o cerere de ordonanta presedintiala in speranta ca problema va fi remediata urgent si eficient. Din pacate pentru Caile Ferate clujene, ordonanta cu pricina a fost respinsa, procesul neavand, cel putin deocamdata, nicio un contur clar.

Sucursala Regionala CF Cluj a formulat la Judecatoria Cluj Napoca cerere de chemare in judecata, precum si cerere de ordonanta presedintiala, prin care s-a solicitat recunoasterea posesiei CNCF CFR SA asupra terenului in speta, iar in subsidiar recunoasterea dreptului de concesiune, precum si ridicarea constructiilor edificate fara acord CFR“, au precizat pentru reprezentantii CNCF CFR.

Cererea de ordonanta presedintiala a fost insa respinsa in data de 8 iulie, iar CFR nu a facut recurs.

La termenul din 8 iulie 2011, stabilit pentru judecarea ordonantei presedintiale ne-am extins actiunea si fata de Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca, Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Organizatia Crestina ‘Ecce Homo’ Cluj-Napoca“, au mai spus reprezentantii CNCF CFR.

Solutia, in cazul cererii de ordonanta presedintiala are un caracter vremelnic si nu prejudiciaza fondul cauzei, pana la solutionarea cererii de chemare in judecata. (…) Inca din anul 2009, reprezentantii Sucursalei Regionala CF Cluj si cei ai Primariei Municipiului Cluj Napoca incearca rezolvarea acestui diferend pe cale amiabila. Din aceleasi considerente, in incercarea de rezolvare a litigiului, solutia in ceea ce priveste respingerea cererii de ordonanta presedintiala nu a fost atacata cu recurs“, au explicat reprezentantii companiei.

CFR a cerut justitiei sa aprobe evacuarea si desfiintarea unor constructii improvizate ocupate de circa 450 de romi pe o strada de la periferia municipiului Cluj-Napoca. Potrivit presei locale, cei care se afla in zona Cantonului ocupa ilegal un teren si o zona de protectie a CFR.

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a explicat ca in zona au fost initial doar opt locuinte, dar apoi s-a creat o adevarata comunitate. Romii si-au amenajat colonia la doar trei-patru metri de linia de cale ferata de langa gara din Someseni.

Mai multe organizatii, intre care Romanii CRISS, gLOC si Amnesty International, si-au exprimat ingrijorarea ca justitia va emite un ordin de evacuare imediata a adaposturilor din colonia de pe Strada Cantonului, unde locuiau in jur de 200 de copii, ceea ce, avertizau ONG-urile, ar fi incalcat dreptul la o locuinta adecvata.

Orice evacuare fara o notificare adecvata in prealabil sau fara o consultare reala in legatura cu alterantivele si fara furnizarea unei solutii alternative de gazduire si compensare ar fi echivalenta cu o evacuare fortata si ar incalca dreptul international si standardele regionale in materie de drepturile omului la care Romania a subscris, inclusiv Conventia internationala pentru drepturi politice si civile si Conventia internationala pentru drepturi economice, sociale si culturale.

Sursa: business24.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon