fbpx Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Preturile apartamentelor vechi sunt in continua scadere

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform unui studiu realizat de compania de consultanta Darian, dinamica tranzactionala a sectorului apartamentelor vechi se inscrie pe un traiect descendent. Cu toate ca ritmul acestei scaderi este mai putin alert decat la inceputul anului, nu s-au inregistrat inca semne ale unei stabilizari a pietei imobiliare.

Suntem, de asemenea, informati ca preturile de tranzactionare sunt relativ similare in Cluj-Napoca si Bucuresti, in timp ce unele orase cunosc cresteri prea mici pentru a fi relevante la nivel macroeconomic.

In primul semestru al anului, pretul mediu de tranzactionare al apartamentelor vechi, la nivel national, a fost de aproximativ 739 euro/mp, in scadere cu aproximativ 7% comparativ cu aceeasi perioada a lui 2010.

In ceee ce priveste pretul mediu de tranzactionare al apartamentelor noi, la nivelul celor 27 de orase care fac obiectul prezentei analize de piata, acesta a fost de aproximativ 824 euro/mp, in scadere cu aproximativ 6% fata de primele sase luni ale anului trecut.

Preferintele cumparatorilor de apartamente din Romania sunt orientate catre apartamentele construite dupa 1977, situate in zonele semicentrale ale oraselor si la etaje intermediare. Suprafata utila medie tranzactionata la nivel national este de 65 mp pentru Bucuresti si aproximativ 60 mp pentru provincie“, a declarat Adrian Crivii, presedintele companiei de evaluare Darian.

O particularitate a pietei rezidentiale ramane apropierea valorilor inregistrate in municipiul Cluj Napoca de cele din Bucuresti in ceea ce priveste preţul mediu la care s-au tranzactionat apartamentele vechi.

Astfel, in primul semestru din acest an, pretul mediu de vanzare a apartamentelor vechi a fost in Cluj de 1000 euro/mp, iar in Bucuresti de 1008 euro/mp. In Bucuresti, pretul mediu unitar al apartamentelor vechi, in semestrul I din 2011 a fost in scadere cu aproximativ 13% fata de semestrul I din 2010 si cu aproximativ 2% mai mic fata de semestrul II din 2010.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Pretul mediu al apartamentelor a crescut cu 2%

Conform ultimei analize efectuate de specialistii portalului imobiliare.ro, preturile apartementelor din Cluj-Napoca au scazut, in ultimul an, cu aproximativ 7%. Cu toate acestea, in luna august a fost identificata o usoara modificare a valorilor de pe piata, un numar deloc neglijabil de proprietari exprimandu-si nemultumirea fata de situatiunea actuala. Astfel, indicele imobiliar a crescut in ultima luna cu 2%, pretul[...]

Citeste mai mult
coming back soon