Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Pretul mediu al apartamentelor a crescut cu 2%

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform ultimei analize efectuate de specialistii portalului imobiliare.ro, preturile apartementelor din Cluj-Napoca au scazut, in ultimul an, cu aproximativ 7%. Cu toate acestea, in luna august a fost identificata o usoara modificare a valorilor de pe piata, un numar deloc neglijabil de proprietari exprimandu-si nemultumirea fata de situatiunea actuala.

Astfel, indicele imobiliar a crescut in ultima luna cu 2%, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca ajungand la 962 euro, cu 6,9% mai putin decat acum 12 luni.

Cresterea preturilor a fost resimtita mai ales pe segmentul apartamentelor noi, categorie care a suferit o depreciere mai severa in luna anterioara. Apartamentele noi s-au apreciat cu 1,2% in ultimele 30 de zile, pana la 927 euro/mp“, se arata in analiza imobiliare.ro.

De asemenea, pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vanzare in Cluj-Napoca a inregistrat o crestere usoara, de 0,7% in august, urcand de la 974 euro/mp la 981 euro/mp. Pretul apartamentelor cu trei camere a cunoscut o apreciere de 0,7%. In schimb, unitatile cu doua si patru camere s-au ieftinit cu 1,2%, respectiv 2%, in ultimele 30 de zile.

Preturile solicitate in prezent pentru apartamentele vechi sunt cu pana la 7% mai mici in comparatie cu luna august 2010, cea mai mare diferenta fiind inregistrata in cazul unitatilor cu patru camere.

Valoarea medie a indicelui la nivel national este de 1.031 euro/mp util, cu 0,5% mai mare decat cea inregistrata in iulie. Indicele calculat la nivelul principalelor orase din tara arata cresteri de pret in capitala, Cluj-Napoca si Braşov.

Preţurile au scazut, insa, la Timisoara si Ploiesti.

Pana la finalul anului, vom avea perioade de scadere, care vor alterna cu cele de crestere, dar oscilatiile vor fi moderate“, a spus Adrian Erimescu, directorul general Imobiliare.ro.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon