Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Pretul mediu al apartamentelor a crescut cu 2%

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform ultimei analize efectuate de specialistii portalului imobiliare.ro, preturile apartementelor din Cluj-Napoca au scazut, in ultimul an, cu aproximativ 7%. Cu toate acestea, in luna august a fost identificata o usoara modificare a valorilor de pe piata, un numar deloc neglijabil de proprietari exprimandu-si nemultumirea fata de situatiunea actuala.

Astfel, indicele imobiliar a crescut in ultima luna cu 2%, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca ajungand la 962 euro, cu 6,9% mai putin decat acum 12 luni.

Cresterea preturilor a fost resimtita mai ales pe segmentul apartamentelor noi, categorie care a suferit o depreciere mai severa in luna anterioara. Apartamentele noi s-au apreciat cu 1,2% in ultimele 30 de zile, pana la 927 euro/mp“, se arata in analiza imobiliare.ro.

De asemenea, pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vanzare in Cluj-Napoca a inregistrat o crestere usoara, de 0,7% in august, urcand de la 974 euro/mp la 981 euro/mp. Pretul apartamentelor cu trei camere a cunoscut o apreciere de 0,7%. In schimb, unitatile cu doua si patru camere s-au ieftinit cu 1,2%, respectiv 2%, in ultimele 30 de zile.

Preturile solicitate in prezent pentru apartamentele vechi sunt cu pana la 7% mai mici in comparatie cu luna august 2010, cea mai mare diferenta fiind inregistrata in cazul unitatilor cu patru camere.

Valoarea medie a indicelui la nivel national este de 1.031 euro/mp util, cu 0,5% mai mare decat cea inregistrata in iulie. Indicele calculat la nivelul principalelor orase din tara arata cresteri de pret in capitala, Cluj-Napoca si Braşov.

Preţurile au scazut, insa, la Timisoara si Ploiesti.

Pana la finalul anului, vom avea perioade de scadere, care vor alterna cu cele de crestere, dar oscilatiile vor fi moderate“, a spus Adrian Erimescu, directorul general Imobiliare.ro.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Proprietarii de apartamente vechi au scazut preturile doar cu 12% intr-un an!

Proprietarii locuintelor din blocurile vechi din principalale sase orase din Romania au redus in medie preturile solicitate cu 11,7% din luna august 2009 si pana in prezent, cele mai mari scaderi fiind inregistrate in Timisoara si Constanta, potrivit portalului imobiliare.ro. Proprietarii de apartamente vechi au scazut preturile doar cu 12% intr-un an! "La nivel national, pretul mediu cerut pentru apartamente[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Apartamentele s-au ieftinit cu 5%

Apartamentele continua sa se ieftineasca. In ciuda unor predictii recente, situatia nu pare sa dea semne ca se va ameliora, deprecierile de toate facturile continuand sa fie mult prea pertinente pentru a fi ignorate. Acestea fiind spuse, merita remarcat faptul ca oficialii guvernamentali sufera de iluzia stabilitatii. Cu alte cuvinte, demagogia optimista refuza sa priveasca realitatea in fata, preferand sa[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
coming back soon