Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta.

In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna.

In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere de inchiriat, cu 14% mai multe apartamente cu doua camere si cu 63% mai multe oferte care vizeaza inchirierea apartamentelor cu trei camere, fata de perioada de inceput a anului.

Chiria lunara pentru o garsoniera porneste de la 120 de euro in Floresti sau Dambul Rotund. In aceasta perioadă, chiriile practicate pentru apartamentele cu doua camere pornesc de la 150-180 euro/luna in Manastur sau Floresti, iar cele pentru apartamentele cu trei camere – de la 250-280 euro/luna, in Zorilor, Gheorgheni, dar si in Marasti si Manastur.

In tara, diferentele de pret ating si 11% fata de acum trei luni, cea mai mare scadere fiind intalnita in cazul apartamentelor cu doua camere din Iasi.

In Capitala, cele mai ieftine chirii se situeaza in jurul valorii de 150 de euro/luna, in timp ce la Timisoara, in aceasta perioada, pretul chiriilor la garsoniere poate cobori pana la 100 euro/luna.

Analiştii portalului imobiliare.ro apreciaza ca, in ultima parte a lunii august si in septembrie, cand cererea revine, proprietarii vor creste din nou chiriile.

In marile centre universitare din tara, Bucuresti, Timisoara, Iasi sau Cluj-Napoca, de doua ori pe an, la finalul anului universitar si la inceputul acestuia, studentii au capacitatea de a schimba focusul pe piata rezidentiala, dinspre vanzari spre inchirieri: in prima faza prin cresterea considerabila a numarului ofertelor, determinata de eliberarea apartamentelor pe perioada verii, iar mai apoi prin revenirea cererii. Preturile sunt afectate in consecinta, scad cu cateva procente in iulie, pentru a creste in septembrie“, a declarat Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

In Capitala, scaderile de pret sunt mai mici decat in celelalte centre universitare din tară. Pe de-o parte, apartamentele inchiriate de studenti nu au o pondere la fel de mare ca in Timisoara sau Cluj-Napoca, iar pe de alta parte, acestia nu se grabesc sa elibereze apartamentele la inceputul vacantei, multi ramanand in oras pentru joburi de vara.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza si cu 100 de euro pe luna

Piata imobiliara rezidentiala din Cluj-Napoca trece printr-o perioada de crunta penurie de chiriasi. Studentii au plecat in vacanta, lasand proprietarii de garsoniere si apartamente la mila sortii. Pentru a incerca sa compenseze lipsa de potentiali clienti, cei care pana nu demult incasau sume deloc neglijabile de pe urma proprietatilor din oras s-au vazut nevoiti sa reduca preturile in mod drastit.[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Liniste pe piata imobiliara clujeana. Modificari minore ale indicelui Blitz in octombrie!

Indicele Blitz, singurul indice imobiliar de pe piata clujeana, a inregistrat in luna octombrie o valoare medie de 863 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca si din localitatile invecinate, aceeasi valoare inregistrandu-se in luna precedenta. Apartamentele de vanzare din municipiu s-au ieftinit in medie doar cu 1 euro/mp, o scadere absolut nesemnificativa, ajungand la 997 euro/mp. Tulburarile din cadrul[...]

Citeste mai mult
coming back soon