Cluj-Napoca: Locuintele sociale de pe Albac sunt construite pe banii UE

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ziua de Cluj ne informeaza ca locuintele sociale de pe strada Albac vor fi amenajate pentru o suma considerabil mai mica decat cea estimata in cadrul negocierilor initiale.

Lucrarile vor fie efectuate de catre Conimet Impex SRl, firma castigatoare a licitatiei organizate de Primaria Cluj-Napoca in 25 iulie, pentru suma de 773.000 lei fara TVA. Cu alte cuvinte, dezvoltatorul va construi pentru aproape jumatate din banii vehiculati in momentul in care a fost gandit acest proiect.

Suntem, de asemenea, informati ca licitatia a fost dinamizata de prezenta a altor doua companii interesate de locuintele de pe Albac. Este vorba de Trustul de Constructii si Instalatii, care s-a prezentat cu o ofertade 947.000 lei, si de Canion, firma care a intentionat sa duca lucrarile la un bun sfarsit pentru suma de 950.000 lei.

Sumele propuse de competitori vor fi utilizate pentru amenajarea a 24 de locuinte sociale in cadrul proiectului de reabilitare a „blocului NATO”. Se pare ca sumele implicate in acest proiect sunt asigurate de Uniunea Europeana.

Modernizarea tronsonului de bloc din cartierul Gheorgheni, in vederea reconversiei functionale, presupune lucrari de constructie pereti ziditi, lucrari de finisare si reabilitarea acoperisului.

In imobilul care acum cuprinde 38 de apartamente darapanate, vor fi realizate, prin reconversie functionala, 24 de locuinte sociale. Fiecare dintre cele 24 de unitati va dispune de o camera de zi, baie si bucatarie individuale.

La parterul blocului se vor amenaja opt apartamente, iar la etajele superioare se vor amenaja cate patru unitati. De asemenea, la parter va fi pusa in functiune o centrala termica pentru asigurarea incalzirii intregului imobil.

Conform declaratiilor primarului Sorin Apostu, costurile estimate initial au ajuns la nu mai puin de 1,5 milioane lei.

Ofertele au fost deschise in 25 iulie iar contractul ar urma sa fie semnat in cinci zile, daca nu sunt depuse contestatii.In ce priveste diferenta dintre pretul estimat si cel contractat, de jumatate, primarul spune ca a verificat oferta si “toate elementele sunt cuprinse”.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.