Yandex.Metrica

Cluj-Napoca, intre marile orase, are cele mai ieftine locuinte noi!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Desi locuintele noi s-au ieftinit in Cluj-Napoca cu pana la 30% fata de perioada de boom imobiliare, in timp ce in alte orase, acestea au suferit corecturi si de 40 de procente, locuintele noi din Cluj raman printre cele mai accesibile in randul marilor orase. Considerat un oras scump, Cluj-Napoca, in mod oarecum surprinzator, la capitolul locuinte noi a stat “cel mai prost” intre orasele cu populatie peste 300.000 de locuitori.

Cu medii de 50.000 de euro pentru o garsoniera, 70-75.000 de euro pentru un apartament cu doua camere si cu aproape 100.000 de euro pentru 3 camere, Clujul a fost mereu in coada clasamentului. De ce? Pentru ca in zonele marginase, si aici vorbim de Apahida, Floresti, Baciu, s-a construit foarte mult, iar preturile mult mai mici pentru locuintele de aici au tras in jos preturile din Cluj-Napoca, dezvoltatorii fiind obligati sa tina seama de “concurenta de la periferie”.

Situatia nationala pe tipuri de apartamente noi sta astfel:

Garsoniere

-48.860 euro Bucuresti
-40.200 euro Timisoara
-38.000 euro Constanta
-37.200 euro Brasov
-36.000 euro Cluj-Napoca

Apartamente cu 2 camere

-85.000 euro Bucuresti
-67.000 euro Constanta
-53.000 euro Timisoara
-53.000 euro Brasov
-49.400 euro Cluj-Napoca

Apartamente cu 3 camere

-123.000 euro Bucuresti
-85.000 euro Brasov
-85.000 euro Constanta
-75.000 euro Timisoara
-68.200 euro Cluj-Napoca

Analizand preturile de mai sus nu putem sa nu observam ca un apartament nou cu 2 camere in Cluj-Napoca, costa cat o garsoniera in Bucuresti sau ca, in loc sa-ti cumperi un apartament cu 3 camere in Capitala, poti opta pentru unul similar in Cluj-Napoca si, in plus, poti sa-ti mai cumperi inca unul cu 2 camere.

Sursa: Monitorul de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 5 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj sau Judetul cu cele mai multe locuinte construite in anii de criza

In actualul context de trista involutie a pietei imobiliare, ni se aduce la cunostinta faptul ca judetul Cluj este pe primul loc in clasamentul unitatilor administrativ-teritoriale cu cele mai multe locuinte construite in periada de criza economica. Potrivit unei analize efectuate de Econtext pe baza datelor furnizate de directiile judetene de statistica, Clujul se mandreste cu cea mai dinamica piata[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.