Yandex.Metrica

Cluj-Napoca in plin proces de pietonalizare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Procesul de pietonalizare a spatiilor centrale clujene continua cu aplomb, chiar daca momentan lucrarile par a fi sistate. Proiectele sunt ample si necesita mult timp si perseverenta. In ciuda aparentelor, proiectele arhitecturale sunt inca active, ceea ce inseamna ca viitorul ne pregateste o serie de surprize care mai de care mai conforme cu normele europene.

Un exemplu foarte bun in acest sens este Piata Unirii. Ligia Subtirica, arhitectul-sef al Clujului, a declarat, in cadrul Zilelor Arhitecturii, ca ceea ce vedem acum este doar o forma incipienta a ceea ce s-a conturat in capetele marete ale celor care si-au asumat responsabilitatea de a pietonaliza centrul municipiului.

Lucrarile vor fi continuate abia dupa ce se vor realiza centurile ocolitoare, menite a decongestiona traficul rutier din oras. Am fost informati, astfel, ca pe latura vestica vor fi instalate niste gradene pentru terase, iar pe latura vestica se va concepe un spatiu recreativ.

“Piata Unirii nu a avut acelasi succes ca zona Pieţei Matei pentru ca a fost perceputa ca proiect final. Piaţa nu este finalizata. Daca s-ar fi eliminat partile carosabile, zona ar fi fost perceputa altfel. Intentia este de a se finaliza proiectul in acest fel”, a declarat Subtirica.

In ciuda faptului ca municipiul Cluj-Napoca e pe locul cinci in topul celor mai aglomerate rutier orase europene, procesul de pietonalizare continua fara drept de apel:

“Dupa reamenajarea strazilor Potaissa şi I.M. Klein, s-a deschis interesul pentru zona. E o cerere continua pentru refunctionalizari, pentru a se crea servicii potrivite pentru zone pietonale si posibilitatea de acces public cat mai larg, fiind si in apropierea traseelor studentilor. Miercuri am avut patru-cinci cereri pentru amenajare de terase sezoniere, localnicii au inchiriat proprietati, s-au amenajat spatii de alimentatie publica. Ne asteptam ca odata cu finalizarea Zidului Cetatii locul sa se umple de viata, la fel ca Bulevardul Eroilor”.

Acest proces de pietonalizare deloc facil are ca obiective ultime revitalizarea economica locala, si reintroducerea spatiilor cu pricina in circuitul turistic.

sursa: www.ziuadecluj.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult
coming back soon