Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: In ciuda scaderilor din ultimele luni, apartementele continua sa fie scumpe

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform celui mai recent studiu de piata realizat de compania de evaluare Darian, Cluj-Napoca este al doilea cel mai scump oras din Romania, devansat fiind, cum era de asteptat, de Bucuresti.

Trebuie remarcat, insa, faptul ca diferenta dintre urbea din Transilvania si Capitala este aproape irelevanta, preturile apartamentelor scoase pe piata fiind relativ similare.

Astfel, in Cluj-Napoca pretul mediu unitar al apartamentelor vechi, in primul semestru (S1) din 2011, a fost de 1.025 euro/ mp, in scadere cu 3% fata de S1 2010 si cu doar 1% fata de S2 din 2010.

La apartamentele noi, pretul mediu unitar a ajuns la 1.014 euro/mp, cu o evolutie similara cu cea a celor vechi: minus de 3% fata de S1 si scadere de 1% fata de S2.

In zona ultracentrala, apartamentele vechi de doua camere au ajuns, in prima jumatate a anului, sa coste intre 55.000 si 62.000 de euro, rezultand un pret unitar mediu de 1.175 euro/mp. zin zona centrala preturile variaza intre 52.000 si 62.000 de euro.

In cartierele Gheorgheni si Grigorescu locuintele de doua camere costa intre 40.000 si 57.500 de euro, in Manastur si Marasti intre 40.000 si 51.000 de euro, un cartier ceva mai scump, in ceea ce priveste apartamentele, fiind Zorilor, cu preturi de 44.000-60.000 de euro (975 euro/mp).

Pe piata apartamentelor noi, apartamente mai ieftine se gasesc in zone ca Europa, Borhanci sau Campului (950 euro/mp) – preturile crescand in Buna Ziua (1.005 euro/mp), in zone semicentrale (1.050 euro/mp) si in centru (1.125 de euro/mp), conform sursei citate.

Cumparatorii pot gasi preturi mai mici in ansambluri in constructie in ZorilorBuna Ziua sau in Manastur.

Construirea ansamblului Flora Parc, de pe str. Agricultorilor, a inceput in martie 2011, terminarea lucrarilor fiind anuntata spre finalul anului. Blocul de 10 etaje va avea 151 de apartamente. Aici preturile pornesc de la 900 euro/mp.

In blocul pe care societatea Coratim il ridica pe Calea Turzii, preturile variază intre 32.000 si 49.500 de euro, in functie de suprafetele apartamentelor si modalitatile de plată. Dintre cele 112 apartamente din noul bloc, 88 vor avea doua camere, iar restul, o camera. Dezvoltatorii estimeaza ca imobilul va fi terminat la finalul anului – inceputul anului viitor si ca la finalizare intre 30 si 35% dintre apartamente vor fi vândute.

Am început sa semnăm si contracte, dar cred ca vanzarile vor incepe sa mearga mai bine cand blocul va prinde contur, cand se vor face si amenajari“, crede Daniel Dumitras, asociat in Coratim.

Sursa: Ziua de Cluj
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Preturile apartamentelor vechi sunt in continua scadere

Conform unui studiu realizat de compania de consultanta Darian, dinamica tranzactionala a sectorului apartamentelor vechi se inscrie pe un traiect descendent. Cu toate ca ritmul acestei scaderi este mai putin alert decat la inceputul anului, nu s-au inregistrat inca semne ale unei stabilizari a pietei imobiliare. Suntem, de asemenea, informati ca preturile de tranzactionare sunt relativ similare in Cluj-Napoca si[...]

Citeste mai mult
Indicele Blitz februarie 2014
Acum 7 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
coming back soon