Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Imobilele construite fara autorizatie in cartierul Manastur vor intra in legalitate

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Se pare ca imobilele ilegale din cartierul Manastur, imobile pentru care proprietarul a fost sanctionat cu amenda maxima de 100.000 lei, vor fi reintegrate in procesul de obtinere a autorizatiei de construire, ceea ce inseamna ca, daca totul merge conform planului, nu vor fi demolate.

Astfel, proprietarul terenului din cartierul Manastur, Tudor Manole, si arhitectul care lucreaza la documentatie au prezentat ieri stadiul proiectului in sedinta Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU).

Beneficiarul proiectului a solicitat in şedinţa de miercuri un aviz de oportunitate pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru suprafata din zona str. Dimitrie Gusti nr. 2 (care se intersecteaza cu Negoiu). Arhitectul care a sustinut proiectul a solicitat restrangerea ariei de studiu a PUZ la o parcela de 3.500 mp, pe care se afla construcţiile. Conform precizarilor de ieri, pe teren exista in acest moment un imobil cu demisol, parter si doua etaje, ridicat “la rosu”, o constructie inceputa aflata in curs de demolare si imobilul de sapte niveluri, ridicat fara autorizatie de construire, dar locuit.

De sapte ani am fost in procese. Constructorul, Ioan Irimies, a fost condamnat penal, a platit toate amenzile, inclusiv pe cea de 1 miliard de lei vechi. Nu mai exista relatii intre mine si acesta. Eu doresc intrarea in legalitate cu cele doua imobile: blocul locuit si cel ridicat la rosu. Vreau sa termin blocul de doua etaje, eventual sa facem si o mansarda“, a spus Manole, fost asociat al constructorului.

Pentru cele trei blocuri de pe Negoiu nr. 16 s-a primit prima amenda maxima de 100.000 de lei din partea fostului primar Emil Boc, in 2006, cand primul imobil, de cinci etaje si mansarda, era deja locuit. Cel de-al doilea bloc, construit “la rosu”, la nivel de doua etaje, a fost discutat la CTATU, insa aparea la o alta adresa si cu alt beneficiar, respectiv pe str. D. Gusti nr. 4-6.

In urma cu cativa ani, Tudor Manole, proprietarul unui teren de 6.665 mp, situat la intersectia str. Balea cu Aleea Negoiu, s-a asociat cu Ioan Irimies in vederea construirii unui ansamblu de blocuri. In 2006 Manole a fost amendat cu 100.000 de lei, primul investitor sanctionat astfel pentru construirea fara autorizatie a trei imobile. Manole participa la afacere cu terenul si urma sa primeasca la finalizare 15 apartamente in toate blocurile.

Irimies urma sa contracteze mai multe firme pentru utilităti si pentru demararea constructiei. In plus fata de amenda, primaria a depus impotriva lui Manole o plangere penala in care cerea demolarea blocurilor de pe Negoiu nr. 16. Cercetarile au aratat ca la aceasta adresa s-au ridicat din 2004 doua blocuri fara autorizatie de construire, iar investitorii au inceput constructia la un al treilea imobil.

Certificatul de urbanism prin care se aproba Planul Urbanistic de Detaliu pentru Negoiu nr. 16 prevedea un regim de inaltime de parter si doua etaje. Cu toate acestea, blocul construit si vandut avea un regim de inaltime de patru etaje plus mansarda. Primaria a eliberat in iulie 2011 un certificat de urbanism pe numele Tudor Manole pentru proiectul de pe strada D. Gusti nr. 2, urmand ca beneficiarul sa lucreze la elaborarea unui PUZ in baza unui aviz de oportunitate.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Noul PUG interzice zgarie-norii

Conform noului Plan Urbanistic al Clujului, regimul maxim de inaltime al cladirilor nu trebuie sa depaseasca 28 de metri, ceea ce inseamna ca imobilele care urmeaza a fi construite de-acum incolo vor avea cel mult 7 etaje. Singurele proiecte neafectate de aceste reglementari vor fi cele deja autorizate sau cele care se inscriu in categoria Planurilor Urbanistice Zonale. In 2007-2008,[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Consiliul Local trebuie sa ia masuri impotriva celor care construiesc fara autorizatiile necesare

Stim cu totii ca beneficiarii de proiecte construiesc fara autorizatiile necesare si depun eforturile suplimentare de a intra in legalitate abia dupa ce lucrarile sunt de domeniul trecutului. In aceasta ordine de idei, Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR) si membru al Comisiei de Urbanism Cluj-Napoca, a solicitat ca membrii Consiliului Local sa isi asume deciziile privind astfel[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Un nou investitor privat vrea sa construiasca blocuri pe strada Eugen Ionesco

Se pare ca dezvoltatorii imobiliari sunt completamente indiferenti la exigentele arhitecturale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca un investitor privat a propus in sedinta Comisiei Tehnice a Teritoriului si Urbanism (CTATU) construirea a doua imobile multifamiliale pe strada Eugen Ionescu. Aceasta noua tentativa de ridicare a unor cladiri de locuinte colective este in directa si[...]

Citeste mai mult
coming back soon