Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Fostul director general al Rompetrol investeste 20 milioane de euro in Liberty Center Technological Park

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ion Sturza, fostul director general adjunct al Rompetrol, va investi 20 milioane de euro in dezvoltarea proiectului Liberty Center Technological Park din Cluj-Napoca, aceasta suma reprezintand doar finantarea incipienta.

Proiectul va fi realizat prin reconversia spatiului unde functiona producatorul de mobila Libertatea. Conform datelor culese de Ziarul Financiar, fabrica va fi relocata la periferia orasului.

Directorul administrativ al companiei Libertatea, Ioan Marchis, a declarat ca in cadrul fabricii de mobila din Cluj mai lucreaza 15 persoane, care se ocupa de comercializarea mobilierului de pe stoc.

Conform unor informatii anterioare, furnizate de conducerea companiei, fabrica de mobilier si-a incetat activitatea la inceputul acestui an si a disponibilizat 78 de angajati.

Liberty Center Technological Park depaseste criteriile standard ale unui proiect imobiliar, ingloband toate facilitatile unui parc tehnologic. Primele 2 etape ale investitiei vor fi functionale in maximum 3 ani, iar investitia va depasi 20 mil. euro, intr-o prima faza“, a declarat Ion Sturza, presedintele fondului de investitii Fribourg Investments.

Proiectul Liberty Center Technological Park va fi pozitionat in apropierea centrului orasului Cluj-Napoca, terenul avand o suprafata totala de peste 45.000 mp. Investitia presupune crearea de spatii pentru birouri cu o suprafata de 22.000 mp, in care va fi inclusa si zona de spatii pentru IMM-uri. Spatiul public va fi concentrat pe dezvoltarea de sali de expozitie, centre de sport si zone de food & beverage.

Compania Fribourg Development, care se ocupa de dezvoltarea proiectului Liberty Center Technological Park, este subsidiara locala a fondului privat de investitii Fribourg Investments, localizat in Cipru si infiintat de Ion Sturza.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Fabrica Libertatea din Cluj va lasa locul unui proiect de spatii de birouri. Vezi primele imagini in galeria foto!

Ion Sturza, fost prim ministru al Republicii Moldova si fost director general adjunct al Rompetrol va dezvolta proiectul numit Liberty Center Technological Park pe locul Fabricii de mobila Libertatea. Proiectul se va desfasura in mai multe faze, prima dintre ele urmand a fi demarata pana la sfarsitul lui 2012. Aceasta va presupune reabilitarea si finisarea cladirilor B si C din[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Tranzactii imobiliare - Potential de 500 mil. euro in 2011

Valoarea tranzactiilor imobiliare ar putea ajunge in 2011 la 500 milioane de euro, in crestere fata de nivelul inregistrat in acest an, potrivit estimarilor DTZ Echinox, care considera ca diferentele dintre asteptarile proprietarilor si cele ale investitorilor s-au diminuat. "Cred ca anul 2011 va concretiza multe dintre asteptarile noastre din 2010, si anume atingerea unui volum investitional de aproximativ 500[...]

Citeste mai mult
Cluj-Napoca se afla pe primul loc in topul regional al oraselor cu cea mai mare suprafata de birouri
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca se afla pe primul loc in topul regional al oraselor cu cea mai mare suprafata de birouri!

Conform unui studiu realizat de compania Jones Lang LaSalle, preluat de www.capital.ro, Clujul domina piata birourilor la nivel national, excluzand capitala. Stocul actual de spatii de clasa A si B este de 119.000 metri patrati, iar la aceasta suprafata se vor adauga in acest an alti 50.000 de metri patrati inchiriabili. Care sunt proiectele ce vor fi finalizate partial sau[...]

Citeste mai mult
coming back soon