Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Expertii imobiliari se asteapta la o depreciere a pietei rezidentiale

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara din Cluj-Napoca va inregistra in lunile urmatoare, daca e sa creditam predictiile diversilor experti locali, o scadere deloc neglijabila, sectorul rezidential urmand a fi destabilizat in mod considerabil.

Aceasta stire-previziune vine pe fondul unei deprecieri constante a tarifelor din sectorul locativ. Conform portalului imobiliare.ro, preturile locuintelor din urbea clujeana au cunoscut, in luna octombrie a acestui an, cea mai dramatica scadere din tara.

Trebuie remarcat, insa, faptul ca piata rezidentiala este, fata de anul trecut, doar cu 8% mai mica. Pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca are acum valoarea de 925 euro/mp util, cu 7,9% mai mica decat cea inregistrata acum 12 luni.

De altfel, dintre toate orasele analizate, la Cluj-Napoca intalnim in acest moment cea mai mare diferenta de pret la 12 luni. Tendinta de scădere a fost resimtita cu precadere pe segmentul nou“, arata analiza Imobiliare.ro.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vanzare in Cluj-Napoca a inregistrat o scadere de 1,1% in octombrie, coborând de la 988 la 977 euro/mp.

Cea mai mare variatie de pret este intalnita in cazul garsonierelor, unde a fost constatata o scadere de 2,1%. Apartamentele cu doua camere s-au ieftinit cu 0,6% in ultimele 30 de zile, iar unitatile cu trei camere au inregistrat o scadere de pret de 0,5%. Preturile solicitate, in prezent, pentru apartamentele vechi sunt cu pana la 6,2% mai mici in comparatie cu luna octombrie 2010, cea mai mare diferenta fiind inregistrata in cazul unitatilor cu trei camere“, potrivit analizei Imobiliare.ro.

Evaluatorii de la Darian sunt de parere ca preturile la proprietatile rezidentiale vor inregistra scaderi de 10%, in vreme ce terenurile se vor deprecia si mai mult, .

“Ma astept la scaderi de 10% in urmatoarele 12 luni, iar din primavara tendinta va deveni mai vizibila. Nu sunt bani. Situatia creditarii este dificila, iar criza de la nivel mondial, dar si noile norme ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind creditarea sunt elemente care vor influenta aceasta evolutie a preturilor”, a explicat Adrian Crivii, presedinte Darian.

Cu un pret mediu de vanzare solicitat de 925 euro/mp, Clujul este una dintre pietele cele mai scumpe din tara, dupa Bucuresti si Constanta (936 euro/mp).

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Apartamentele continua sa se ieftineasca

Suntem informati ca pretul activelor imobiliare din Cluj-Napoca a scazut, in luna iulie, cu aproximativ 5%, valoare deloc irelevanta in conditiile in care aceasta prabusire a avut loc in 30 de zile. In aceeasi ordine  de idei, piata locala a scazut cu 7,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conform datelor culese si sistematizate de portalul imobiliare.ro, Cluj-Napoca este[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca, pe locul doi in topul celor mai scumpe orase din Romania

Sectorul rezidential a ajuns la limita-i cea mai de jos, sau cel putin aceasta este opinia specialistilor de la compania de evaluare Darian. Aceasta informatie, in ciuda “miresmei” apocaliptice, este, de fapt, de foarte bun augur. In contextul in care preturile apartamentelor au scazut in ritm sustinut, faptul ca mai jos de-atat nu se poate reprezinta prima si singura realitate[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Pretul mediu al apartamentelor a crescut cu 2%

Conform ultimei analize efectuate de specialistii portalului imobiliare.ro, preturile apartementelor din Cluj-Napoca au scazut, in ultimul an, cu aproximativ 7%. Cu toate acestea, in luna august a fost identificata o usoara modificare a valorilor de pe piata, un numar deloc neglijabil de proprietari exprimandu-si nemultumirea fata de situatiunea actuala. Astfel, indicele imobiliar a crescut in ultima luna cu 2%, pretul[...]

Citeste mai mult
coming back soon