Cluj-Napoca: Constructorii locali contracteaza lucrari la nivel national

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata constructiilor din Cluj-Napoca pare sa fi intrat intr-un con de umbra, dezvoltatorii trezindu-se in fata unei penurii neasteptate de contracte. In aceste conditii, constructorii s-au vazut nevoiti sa caute de lucru in alta parte.  Suntem informati ca marile companii locale au contractat lucrari in Dej, Campia Turzii, Bistrita si Sfantu-Gheorghe.

Conform unei declaratii venite din partea conducerii, ACI Cluj, companie care are in derulare cateva dintre cele mai importante proiecte publice din municipiul Cluj-Napoca, a semnat recent contractul pentru construirea salii polivalente din Sfantu-Gheorghe.

Incercam sa obtinem niste contracte noi si la Cluj, printre care cele pentru construirea unei cladiri de birouri. Aşteptam, de asemenea, sa fim invitati la licitatiile pentru noile lucrari din zona industrială REIF de la Campia Turzii“, a spus Dorin Aschilean, director general al ACI Cluj.

Compania clujeana se afla in aceste luni pe ultima suta de metri pentru finalizarea constructiei stadionului Cluj Arena , lucrare pentru care este lider de consortiu, si lucreaza, de asemenea, la reabilitarea Parcului Central.

Transilvania Constructii merge pe proiecte unde compania nu este doar antreprenor, ci si beneficiar. Printre lucrarile programate pentru perioada urmatoare se afla si o cladire de birouri si spatii de depozitare de 1.700 metri patrati pentru o companie germana activa in domeniul logistic.

Asteptam raspunsul din partea reprezentantilor multinationalei si urmeaza sa semnam contractul“, a mentionat presedintele Transilvania Constructii, Mircea Timofte.

Pentru final de an, este preconizată finalizarea proiectului rezidential al Transilvania Constructii, unul dintre cele mai mari imobile de locuinte aflate in lucru in Cluj-Napoca. Dorobantilor Residence, un ansamblu de 120 de apartamente, este în construcţie pe artera cu acelasi nume.

Stam mai bine decat preconizam. Estimam pentru acest an vanzari de 1,5 milioane de euro. Am ajuns la nivelul 9 al blocului. Anul acesta îl vom finaliza“, a precizat Timofte.

In ciuda faptului ca exista cateva proiecte active pe piata locala, lucrurile devin din ce in ce mai dificile, Cluj-Napoca devenind un spatiu al stagnarii.

Avem si n-avem lucrari. Avem cate ceva in tara, iar in Cluj, mai putin. Ne-am orientat spre zone ca Bistrita, Dej. Exista posibilitatea sa mai contractam unele lucrari noi in perioada urmatoare pe segmentul administrativ – sedii de firme“, a spus Dorin Oltean, director al companiei TCI Contractor General.

Modern Bau a obtinut contractul pentru noul imobil de birouri al grupului american Emerson din parcul industrial Tetarom II si a contractat lucrari pentru Universitatea de Medicina si Farmacie.

Sursa: Ziua de Cluj
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.