Yandex.Metrica

Cluj-Napoca: Centura B-dul Muncii-Apahida va fi inaugurata in 2 iulie

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca centura B-dul Muncii – Apahida va fi inaugurata, daca totul merge conform planului, in 2 iulie, evenimentul urmand sa eficientizeze infrastructura municipiului Cluj-Napoca.

Ruta ocolitoare va fi obligatorie, Ioan Pantelimon, Seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, declarand ca redirectionarea circulatiei va fi gestionata riguros si responsabil.

Emil Boc a declarat recent ca se asteapta ca centura sa fie circulabila nu mai tarziu de 2 iulie, data in care premierul va face o inspectie oficiala si va „confirma” pertinenta acestui proiect.

Ca municipiul are nevoie stringenta de astfel de rute ocolitoare, este de la sine inteles. Circulatia in oras este aproape imposibila, spatiul urban devening in orele de varf scena unor dezlantuiri automobilistice cel putin dramatice.

Am preluat anul trecut drumul de la Capus de la Consiliul Judetean Cluj si l-am reabilitat, asa ca este o varianta buna de ocolire pentru traficul greu, de la Turda spre Cluj, in aşa fel incat sa se circule pe autostrada. Traseul va fi de la nodul Gilau, prin Capus apoi Nadasel si Cluj-Napoca, apoi pe noua centura B-dul Muncii – Apahida“, a explicat Ion Pantelimon, adaugand ca, desi numarul de masini a crescut substantial la intrarea pe autostrada, centura ar trebui, cel putin teoretic, sa detensioneze considerabil circulatia. “La intrarea in Cluj-Napoca, pe ruta Turda-Cluj avem cifre de 16.000 – 17.000 de vehicule. O parte din trafic va fi preluat si de centura Cluj – Est dupa darea acesteia in circulatie.”

Lucrarile, temporar blocate de multele aspecte tehnico-birocratice specifice tarii noastre, au fost reluate abia dupa ce proprietarii afectati de acest proiect au fost asigurati ca vor primi banii din exproprieri

De cateva zile si-a dat acordul proprietarul sa intram si pe aceasta bucata care e singura unde nu a fost amenajat drumul. Pana sambata asteptam sa fie gata aceasta portiune. Deja s-a trecut la turnarea stratului final de asfalt pe restul traseului. Centura va fi circulabila si mai repede, dar daca premierul a dorit pe 2 iulie, nu vreau sa-mi pierd eu capul“, a afirmat Pantelimon.

Suntem informati ca exproprierile adiacente acestui proiect se ridica la suma de 2 milioane de lei.

Primaria nu putea promova obiective de interes naţional, asa ca nu putea expropria oamenii in momentul in care s-au executat lucrarile pe cei 1,6 kilometri ai centurii. Acum, noi trebuie sa gasim o formula ca terenul sa ajunga in administrarea sau proprietatea noastra, ca sa se poată circula din 2 iulie pe aceasta centura”, a adaugat Pantelimon. „Vorbim de 109 parcele si o suprafata de expropriat de 17.600 metri patrati. Valoarea acestora este de aproximativ 2 milioane de lei, la preturile luate in calcul si pentru restul exproprierilor de la kilometrul 1+600 la 4+520. Acestea au fost in valoare totala de 4,5 milioane de lei pentru peste 80 de imobile. Acesti bani sunt deja consemnati la CEC si vor intra in conturile oamenilor.”

Sursa: ziuadecj.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata Unirii pietonala- un proiect aproape de finalizare

Primaria Cluj-Napoca intentioneaza sa inchida strazile laterale din Piata Unirii, conform planului initial, imediat ce vor gasi variante de deviere a traficului auto din zona. Proiectul Centrului Istoric pietonal a reprezentat inca de la inceput un proiect ambitios al municipalitatii clujene, avand in vedere structura orasului. Practic, tot traficul auto tranzita in trecut orasul de la est la vest(si invers),[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Tetarom-episodul 5!

Un nou parc industrial se va construi in zona Campia Turzii-Luna. Consiliul Judetean Cluj a aprobat asocierea cu Municipiul Campia Turzii si Comuna Luna pentru realizarea unui nou parc industrial- Tetarom V. Proiectul va fi finantat de Consiliul Judetean Cluj in proportie de 70% si de Primaria Campia Turzii in proportie de 30%, Primaria Luna participand la proiect prin punerea[...]

Citeste mai mult
coming back soon