Cluj-Napoca: Cele mai scumpe apartamente sunt in blocurile cu 8 etaje

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform unei analize efectuate de specialistii portalului imobiliare.ro, preturile apartamentelor se modifica in mod considerabil in functie de numarul etajelor cladirii in care sunt situate. Astfel, in cazul in care pozitia unitatilor locative in cadrul unui imobil este compatibila cu exigentele potentialilor cumparatori, apartamentele pot deveni cu pana la 20% mai scumpe.

Portalul imobiliar a analizat diferentele de preturi dintre apartamentele cu doua camere aflate in blocuri vechi cu patru, opt si zece etaje in principalele orase din tara.

Se pare ca cele mai scumpe locuinte sunt cele din imobilele cu 8 etaje, aceasta informatie fiind pertinenta pentru toate centrele urbane relevante din Romania.

In Bucuresti, pretul mediu afisat pentru un apartament cu doua camere, amplasat intr-un bloc cu opt etaje, construit dupa anul 1977, este de 1.390 euro/mp, cu 7% mai mare fata de pretul unui apartament similar dintr-un bloc cu patru etaje (1.298 euro/mp) si cu 20% mai mare decat pretul mediu al unei locuinte aflate intr-un imobil cu zece etaje (1.159 euro/mp).

Apartamentele cu doua camere din blocurile cu opt etaje raman cele mai scumpe si in cazul imobilelor construite inainte de 1977. In acest caz, pretul mediu afisat pentru un apartament cu doua camere este de 1.225 euro/mp, cu 6% mai mult fata de pretul unui apartament similar dintr-un bloc cu patru etaje (1.155 euro/mp) si cu 11,5% mai mult fata de un apartament dintr-un imobil cu zece niveluri (1.099 euro/mp).

“Zonele cu cele mai multe anunturi de vanzare in imobile cu opt etaje sunt Unirii (408 oferte), Vitan Mall (159) si Dristor (156). Acestea sunt zone care beneficiaza de acces facil catre centrul orasului, iar blocurile nu sunt foarte vechi“, a declarat, intr-un comunicat, Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro.

In Brasov, pretul mediu afisat pentru apartamentele cu doua camere din blocurile cu opt etaje este de 973 euro/mp, cu 10,8% mai mare fata de preturile apartamentelor din imobilele cu patru etaje (878 euro/mp) si cu 10% mai ridicat fata de preturile locuintelor din blocuri cu zece etaje (885 euro/mp).

Apartamentele din blocurile cu opt etaje sunt cele mai scumpe si in Cluj-Napoca. Pentru un apartament cu doua camere, pretul mediu afisat este de 1.034 euro/mp, cu 3,5% mai mult fata de pretul locuintelor din imobile cu patru etaje (999 euro/mp) si cu 3,9% mai mult decat pretul apartamentelor aflate in blocuri cu zece niveluri (995 euro/mp).

In Constanta, pretul mediu pentru un apartament cu doua camere dintr-un bloc cu opt etaje este de 1.003 euro/mp, cu 5,2% mai mult fata de pretul mediu pentru un apartament similar dintr-un imobil cu patru niveluri (953 euro/mp) si cu 10,9% mai mult fata de pretul mediu al unui apartament cu doua camere dintr-un bloc cu zece etaje (904 euro/mp).

Pentru o locuinta cu doua camere amplasata intr-un imobil cu opt niveluri in Timisoara, pretul mediu afisat este de 911 euro/mp, cu 16,2% mai mult fata de pretul mediu al unui apartament dintr-un imobil cu patru etaje(784 euro/mp) si cu 14,9% mai mult fata de pretul unui apartament similar aflat intr-un imobil cu zece niveluri (793 euro/mp).

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.